Back Back Nieuws

DeLaMar Theater behaalt Green Key certificaat

03 februari 2012
Het DeLaMar Theater in Amsterdam opende eind 2010 haar deuren en is nu reeds in het bezit van het Green Key certificaat. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg in het theater.

 

Milieuvriendelijke werkwijze

Het Green Key certificaat staat garant voor de inzet van het DeLaMar Theater om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt. Voor theaterbezoekers zijn de Green Key maatregelingen niet altijd direct zichtbaar, omdat de toepassing vooral in de werkprocessen binnen het theater te vinden zijn. Denk hierbij aan het scheiden van afval, dubbelzijdig printen en het gebruik van voor het milieu minder belastend papier.

 

Green Key maatregelingen

Het DeLaMar Theater is een ‘posterloos’ theater. In plaats van publiciteitsmateriaal zoals flyers en affiches wordt er voor het aankondigen van de programmering gebruik gemaakt van (energiezuinige) elektronische schermen. De schoonmaakpartner, GCA special events, werkt uitsluitend met milieuvriendelijke producten met een Europees erkend milieukeurmerk: Het Europees Ecolabel. Het DeLaMar beschikt tevens over een warmteopslag onder de grond.

 

Oog voor menselijke aspecten

Door het behalen van de Green Key laat het DeLaMar Theater haar bezoekers zien dat de organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt. Naast het streven naar winst wordt ook rekening gehouden met het effect van de activiteiten op het milieu en is er oog voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!