Back Back Nieuws

Definitieve doorbraak: HoloMax-demo tijdens New Media Congres

18 november 2009
CrossMedia Factory, Hulskamp Audiovisueel, HVR Show Equipment en LiveLAB hebben samen ruime ervaring met holografische projectie voor o.a. Corus, Vegro, Eneco en Victor & Rolf op de Mode Biënnale 2009. Door hun krachten te bundelen in het nieuwe merk HoloMax brengen zij de definitieve doorbraak van deze technologie dichterbij. Op 23 november is een kleine HoloMax-demo aanwezig op het New Media Congres in Spant! te Bussum. De grotere, permanente opstelling van 4 x 4 meter is te bewonderen in de ‘Live Experience’ op het hoofdkantoor van Hulskamp Audiovisueel in Utrecht.

De prijs van het peperdure projectiefolie is gehalveerd en er ontstaat één loket voor creatieve content en technische realisatie. Zo wordt het aantrekkelijker om holografische projectie toe te passen in campagnes, promoties, bij productpresentaties en op beurzen, congressen en evenementen.


Holografische projectie biedt ongekende creatieve mogelijkheden en heeft een hoge ‘Wow’-factor. Barrières van tijd en ruimte worden geslecht. De techniek maakt het mogelijk mensen of voorwerpen levensgroot in de ruimte te laten ‘zweven’, waardoor de illusie ontstaat dat ze in levenden lijve aanwezig zijn. Eén spreker of artiest kan via telepresence op verschillende momenten en plaatsen verschijnen. Zo opende op 7-7-2007 Al Gore, of liever gezegd het hologram van Al Gore, Live Earth Tokyo 2007 ‘live’ op het podium, zonder fysiek aanwezig te zijn.

 

All in package deal

Deze optische illusie is gewild, maar tegelijkertijd ook kostbaar. Vooral door het benodigde folie dat de HD-projectie reflecteert. HoloMax biedt een all in package voor folie, frame, projectie-apparatuur en de opstelling op het podium. In deze deal is ook een aantal uren voor de vervaardiging van de content inbegrepen. Hoe langer het hologram op dezelfde plaats wordt ingezet, hoe lager de dagprijs. Naast deze scherpe all in prijs, biedt HoloMax ook de know how van de deelnemende bedrijven. LiveLAB verzorgt de visuele content voor grote bedrijfs- en publieksevenementen. Hulskamp Audiovisueel is al meer dan 37 jaar hét Nederlandse bedrijf op het gebied van beeld en geluid. Crossmedia Factory is een echte 3D specialist en levert 3D mediaoplossingen en services voor entertainment, productpresentaties and reclamedoeleinden. HVR Show Equipment verhuurt en verkoopt geluid, licht, beeld en podia voor grote artiesten, festivals en evenementen.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!