Back Back Nieuws

Deelnemers SAIL Amsterdam varen met vlag met chip voor veiligheid

29 juli 2015
SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus. De Dokkumer Vlaggen Centrale verzorgt voor de derde achtereenvolgende keer de aankleding van het evenementengebied met haar doekproducten. Ook levert Dokkumer Vlaggen Centrale de deelnemersvlaggen voor schepen. Uniek dit jaar is de toepassing van een chip in deze vlaggen, waarmee schepen die accreditatie aan dienen te vragen geregistreerd en herkend kunnen worden.

SAIL Amsterdam is het grootste, gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland. In 2010 trok het evenement ruim 1,7 miljoen bezoekers. Dit jaar pakt de organisatie nog groter uit en is het evenementengebied uitgebreid. ‘Als specialist op het gebied van vlag en doek zijn we er trots op dat de organisatie, net als in 2005 en 2010, kiest voor onze kwaliteit,’ zegt algemeen directeur van Dokkumer Vlaggen Centrale Robert-Jan Hageman. ‘Daar komt nog bij dat wij ons als Fries bedrijf sterk verbonden voelen met de rijke historie die Nederland kent op het gebied van de scheepvaart. Als Fellow (partner) van SAIL Amsterdam 2015 verzorgen wij de aankleding van het evenementengebied en de deelnemersvlaggen. Op en rond het water komen onze producten goed tot hun recht.’

Chip vergroot veiligheid op het water
De organisatie van SAIL verwacht een nog grotere drukte op het water dan tijdens de vorige editie in 2010. Om de veiligheid van alle opvarenden op het water in de Oranjehaven (IJhaven) te waarborgen, maakt de organisatie voor het eerst gebruik van een geavanceerd controlesysteem waarbij een chip in de vlag wordt verwerkt. Deze RFID-chip helpt SAIL, het Havenbedrijf Amsterdam en de Waterpolitie de schepen te identificeren, te registreren en na te gaan of de boot rechtmatig de Oranjehaven betreedt of mee mag varen middenin de SAIL-IN parade. Dokkumer Vlaggen Centrale activeert de chips, drukt de vlaggen en verwerkt de chips in de vlaggen. In Dokkum draaien de persen deze week op volle toeren om de duizenden vlaggen op tijd te kunnen leveren.

Bekijk hier een filmpje van de productie van de vlag.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!