Deel 1: Van A tot Zeist heeft het!Deel 1: Van A tot Zeist heeft het!
Back Back In magazine Events

Deel 1: Van A tot Zeist heeft het!

25 augustus 2023

Dit is een artikel uit ons magazine Events.

Je bent voornemens een evenement te organiseren en hebt een flinke wensenlijst, maar nog geen locatie. Herkenbaar scenario? Zeist is de oplossing! Zeist? Ja, deze supercentraal gelegen gemeente in Utrecht Region is zó divers dat ook de locatie voor jouw evenement er ongetwijfeld te vinden is. Een sprookjesachtig slot voor grote (buiten)evenementen, kleine pareltjes, grote namen, verscholen hotspots en alles daar tussenin. De prachtig bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en de talloze negentiende-eeuwse buitenplaatsen geven de gemeente een bijzonder laagje grandeur.

Centraal in de Randstad, midden in het groen. Alleen al deze gegevens zijn een succesrecept voor meetings en evenementen, want dit zijn precies de ingrediënten die boekers vaak aangevinkt willen zien in hun zoektocht naar de perfecte locatie. En dat zijn er veel in Zeist:

Magische slotstad Zeist

De ontwikkeling van Zeist is sterk beïnvloed door de bouw van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist. De majestueuze slotlaan, het omringende landschapspark en het door bomen en statige panden omzoomde Broeder- en Zusterplein, liggen op een klein stukje lopen van de dorpskern van Zeist. Naast dat Slot Zeist de plaats de naam Slotstad gaf, geeft het slot de regio ook een magische evenementenlocatie. Er vinden hier regelmatig grootse evenementen plaats, zowel binnen – bijvoorbeeld in de sprookjesachtige Spiegelzaal – als buiten. De uitgestrekte tuinen zijn een droom voor elke evenementenorganisator, er is voldoende ruimte om grote tenten neer te zetten, wat Slot Zeist de perfecte backdrop maakt om een theater-festivalachtige setting te creëren.

Puur uit passie

Daar waar een evenement bij Slot Zeist groot, groter, grootst kan, is Zeist ook dé regio van de onontdekte plekjes. Proeverij de Azijnmakerij is zo’n locatie die elke evenementenorganisator het liefst voor zichzelf zou houden. Dit kleinschalige restaurant ligt in een pandje dat in de Zeister volksmond bekendstaat als ‘Het Azijnhuisje’. Frans Broekhuijsen begon deze fijne plek puur uit passie. Dat merk én proef je als je een vergadering of training combineert met een lunch of diner. Proeverij de Azijnmakerij heeft een aparte ruimte voor vergaderingen, private dining of gezellige borrels en Frans verrast je aansluitend graag met een drie-, vier-, of vijfgangenverrassingenmenu. Hij maakt alles zelf! Bang voor een zure nasmaak hoef je hier niet te zijn, iedereen wil terug! En dat kan, want er zijn twee kamers voor Bed & Breakfast, waardoor ook een meerdaagse training hier perfect past.

Ontwapenende gastvrijheid met een missie

Wil je met je evenement ook iets terugdoen? Dan is Bij Johannes het bezoeken waard. Hoe veelzijdig en compact Zeist is blijkt maar weer: Bij Johannes is op wandelafstand van Proeverij de Azijnmakerij en ook Slot Zeist ligt vlakbij. Bij Bij Johannes draait het om mensen. Er werken mensen met een licht verstandelijke beperking. Dat ze dat werken met ontzettend veel plezier en passie doen, dat voel je direct. Pas je eigen wellicht gehaaste mindset even aan, laat los en geniet van de ontwapenende gastvrijheid. Er is een kleinschalige vergaderruimte, maar de echte parel is misschien wel de tuin. Daar kun je terecht met een iets grotere groep, of voor een meeting op maat: een zonnige barbecue bijvoorbeeld. Naast zakelijk meeten kun je bij Johannes koffiedrinken en lunchen, maar er is ook een winkel waar ze eigen producten verkopen.

Ook bij de huiselijke vergaderlocatie Better Meetings, midden in het bos bij Austerlitz, hebben ze een bijzondere missie. Met je komst draag je bij aan Buzz Women en geef je jongeren uit het speciaal onderwijs de kans om zichzelf te ontwikkelen tot vakbekwame arbeidskrachten in keuken of bediening. Dat levert fantastische gerechten en (h)eerlijke lunches op, waar jij als gast natuurlijk van kunt genieten. Vergaderen doe je hier verscholen in de bossen, in een van de vijf ruimtes van de Bosschuur. Je hebt alle ruimte in de Woonkamer, in de Droomkamer kun je op de muren en tafel schrijven, boven waan je je op oma’s zolder en in de Rootskamer ben je zo goed als in Afrika.

 

Tekst: Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!