Back Back Nieuws

DeBorrelFabriek gaat lokaal tijdens lenteborrel op Westergasfabriek

08 april 2016
DeBorrelFabriek, vaste cateringpartner van de Westergasfabriek, slaat de handen ineen met de ondernemers van de Westergasfabriek om lokale dranken en spijzen op te nemen in hun nieuwe F&B aanbod. Het nieuwe foodconcept werd gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Westergasfabriek lenteborrel in de Gashouder, die in het teken stond van co-creatie en verbinding. Naast het aanbieden van de lokale producten van ondernemers werden deze ook ge-mixed & matched in het menu van de avond.

Go local, eat local
Elk jaar organiseert de Westergasfabriek samen met vaste techniekpartner Jurlights en conceptcateraar DeBorrelFabriek een lenteborrel. Naast de onderlinge samenwerking stond dit jaar ook de verbinding met de vaste ondernemers van het terrein centraal. Tijdens de avond konden gasten kennismaken met hun producten bij verschillende ‘marktkramen’. Daarnaast bestond het menu uit gerechten waar ingrediënten van de lokale ondernemers zijn samengebracht door Kris van Helsdingen, de nieuwe chef van de Amsterdamse cateraar. Onder andere Troost, De Bakkerswinkel, en de Westerwijnfabriek deden mee. Ook kon er gerolschaatst worden en al met al zorgde dit voor een dynamische setting rondom de middenstip van de imposante Gashouder.

De Westergasfabriek is een plek waar vaste ondernemers, evenementen en bezoekers  samenkomen. Het totaal maakt de Westergasfabriek wat het is en daarmee creëert het de dynamiek die mensen zo aantrekkelijk vinden aan de plek. De meeste mensen weten dat, maar sommige eventorganisatoren zijn zich niet altijd even bewust van wat er buiten hun eigen evenement op het terrein gebeurt. Met de lenteborrel wilden de drie partijen de kruisbestuiving tussen die verschillende onderdelen meer zichtbaar maken en laten ervaren. Naast het proeven van lokale producten was er een korte film over de ondernemers en het terrein en hadden de ondernemers een marktkraam waar ze hun producten presenteerden.

Samen sterker
De Westergasfabriek, Jurlights en DeBorrelFabriek werken al jaren nauw samen. Samen creëren en ontwikkelen is daar een belangrijk onderdeel van. Mark de Kruijk, directeur Westergasfabriek: 'Het karakter van de Westergasfabriek wordt mede bepaald door de authenticiteit en eigenheid van de vaste bewoners op het terrein en het is een belangrijk onderdeel van wie wij zijn. Wij vinden het dus heel mooi dat verbinding  op tussen events en de vaste huurders hiermee sterker wordt en dat DeBorrelfabriek dit juist als een kracht ziet en omarmt'.

De lenteborrel is het moment om die samenwerking jaarlijks te vieren. Samen streven zij naar co-creatie, innovatie en duurzaamheid. Iets wat in deze editie van de lenteborrel heel duidelijk naar voren kwam. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!