De Zwarte Cross is terug in het basispakket!De Zwarte Cross is terug in het basispakket!
Back Back Nieuws

De Zwarte Cross is terug in het basispakket!

18 maart 2022

Het grootste festival van Nederland viert maatregelvrije mijlpaal met 34 nieuwe boekingen. Een 2022 editie zonder coronaregels is 100% zeker. Drie jaar na de laatste editie van de Zwarte Cross in 2019 vindt het grootste betaalde festival van Nederland dus weer op vertrouwde wijze plaats. Woensdag 23 maart vervallen alle coronaregels voor festivals: geen maximaal aantal bezoekers, geen mondkapjes en geen testen voor toegang op de 2022 editie.

Samen met duizenden gelijkgestemden rennen Zwarte Crossers in 2022 nog één laatste maal in de open armen van de afzwaaiende mater familias, godin en bedenker van de Achterhoekse oerknal: Tante Rikie. In haar Tuin der Lusten, die Zwarte Cross-bezoekers het gezamenlijke thuus noemen, vindt men in 2022 sappige groene weides tot zover het oog reikt, zalvende klanken die de knalpiep van Eustachius strelen, paradijselijk geurende feromonen en spijzen, een gouden sap dat maar blijft vloeien en ondertussen vliegt iedereen voorbij op een collectieve high van goeien zin. De slogan wordt officieus al jaren gebezigd door bezoekers, artiesten en medewerkers en het werd volgens de organisatie tijd om de kreet 'Welkom Thuus' officieel te maken. 

Jubeljaar Tante Rikie 

Zwarte Cross vindt plaats van 14 tot en met 17 juli 2022. Het hele jaar, tot aan de Zwarte Cross, staat in het teken van onze afzwaaiend leider 'Tante Rikie'. Kaarten zijn uitverkocht. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is TicketSwap. Er zijn nog wel kaarten te koop voor Startschotgala. Dit festival komt ook uit de koker van de Feestfabriek en vindt plaats op 1, 2 en 3 april.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!