Back Back Nieuws

De Zonnebloem plant eigen tulp op Keukenhof

26 november 2014
Noud van Rooij, directeur van Nationale Vereniging De Zonnebloem, plantte vrijdag 21 november de eerste ‘Zonnebloem’ tulpenbol op Keukenhof in Lisse. De mouwen werden opgestroopt en met hulp van vrijwilligers gingen 200 tulpenbollen ook echt de grond in. In het voorjaar is het resultaat te zien.

De Ontmoeting
De tulp, met kartelige, zonnebloemachtige blaadjes, heet ‘De Ontmoeting’. Erg toepasselijk, omdat de Zonnebloemvrijwilligers al meer dan 65 jaar alles op alles zetten om mensen met een lichamelijke handicap een onvergetelijke tijd te bezorgen. Toen de Zonnebloem 60 jaar bestond, werd de tulp al gedoopt en was er een feestelijke jubileumbijeenkomst.

Trouwe partner
Keukenhof is al jaren een trouwe partner van de Zonnebloem. Op het gebied van toegankelijkheid trekken we samen op, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking het park goed kunnen bezoeken. Noud van Rooij is trots op deze samenwerking: ‘We zijn allebei een oer-Hollandse organisatie en weten elkaar al meer dan 25 jaar goed te vinden. Elk jaar genieten honderden Zonnebloemdeelnemers en –vrijwilligers van het prachtige landgoed. Dat zal dit voorjaar niet anders zijn als de ‘Zonnebloem’ tulpen gaan bloeien. Heel bijzonder!’ 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!