Back Back Nieuws

De Wilmersberg beste leerbedrijf van Nederland

12 januari 2007
Landgoed de Wilmersberg in de Lutte is tijdens de Horecava in Amsterdam gekozen tot beste leerbedrijf van Nederland. Van de in totaal 8000 bedrijven waren er drie genomineerd; Landgoed de Wilmersberg als enige twee jaren achtereen.

Landgoed de Wilmersberg ontving de prijs voor haar inspanningen als leerbedrijf voor leerlingen en studenten van ROC’s en HBO instellingen. Ze is als leerbedrijf niet alleen actief in Twente, maar ook in de Stedendriehoek, Zwolle en in Groningen en Friesland.

Jan Hein Bartels, de directeur van Landgoed de Wilmersberg: “Vooral voor alle medewerkers, die zo’n belangrijke rol spelen om deze prijs binnen te halen en die zich jaar in, jaar uit hiervoor honderd procent inzetten. Onze gasten profiteren er ook van: iedereen, dus ook onze leerlingen en stagiaires spannen zich maximaal in om het verblijf onvergetelijk te maken”.

Volgens directeur Jan Hein Bartels worden leerlingen en stagiaires niet gezien als
“goedkope handjes”, maar als potentieel toekomstige medewerkers. Zo is er een introductieprogramma, zijn er in- en externe trainingen en excursies. De vaste medewerkers worden gestimuleerd om als leermeester op te treden.

Leerlingen doen ook mee aan de cursussen, die medewerkers krijgen aangeboden op het gebied van gastgerichtheid, veiligheid, wijnkennis, gastronomie en klachtenbehandeling.
Een interne commissie bewaakt voortdurend de kwaliteit van hetgeen de gast geboden krijgt. Daarnaast wordt ook nagegaan welke rol de medewerker of leerling daarin speelt.

Landgoed de Wilmersberg werkt als leerbedrijf samen met ROC van Twente Enschede en Almelo, ROC Aventus Apeldoorn, Deltion College Zwolle, Noorderpoortcollege Groningen, Hospitality Business School Saxion, Hogeschool TIO Hengelo, CHN Hospitality Management Leeuwarden, ROC Gilde Opleidingen Venlo, en IMKO Opleidingen Uiterlijke Verzorging Hengelo.

Landgoed de Wilmersberg, ligt buitengewoon fraai op de uitlopers van de Twentse heuvelrug. Dit voormalige domicilie van een Twentse textielfamilie is heden ten dage een karakteristiek hotel-restaurant, conferentie- en beautycentrum. Een gastvrije, rustgevende oase in het groen voor zowel zakelijke als particuliere gasten. Sinds 2000 is Landgoed de Wilmersberg een Bilderberg Alliantiepartner.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!