De wereld aan je voetenDe wereld aan je voeten
Back Back Interview

De wereld aan je voeten

08 juli 2019

Wie tijdens een zomerse dag de oprijlaan van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten betreedt, wordt verrast door twee door bos omgeven historische gebouwen; het voormalige missiehuis Sint Jan en Klooster Cenakel. Gasten lopen er in en uit, op weg naar een zakelijke bijeenkomst of rustig genietend van de mooie omgeving.

Dit historische conferentiehotel kreeg zijn naam van de paters die hier vroeger woonden. ‘Zij trokken naar alle continenten om te evangeliseren. Toen zij terugkwamen brachten zij zoveel kennis mee, dat ze besloten om die te delen,’ vertelt Ellen Warnar, Manager Marketing & Sales. ‘Er werden trainingen georganiseerd voor mensen die werden uitgezonden naar het buitenland. Zij leerden hier wat ze op hun plek van bestemming konden verwachten; hoe ze het beste met lokale bewoners en hun cultuur om konden gaan.’

  • De wereld aan je voeten
    Ellen Warnar
  • De wereld aan je voeten
  • De wereld aan je voeten
  • De wereld aan je voeten
  • De wereld aan je voeten
  • De wereld aan je voeten

Actuele geschiedenis

Deze geschiedenis is ook het verhaal van vandaag. ‘We ontvangen nog steeds gasten vanuit de hele wereld. En nog steeds willen wij onze gasten zakelijk en persoonlijk laten groeien. Hen inspireren door gezamenlijk activiteiten te ondernemen, kennis te delen en van elkaar te leren,’ legt Ellen uit.

Loskomen van je werkplek

Natuurlijk staat Kontakt der Kontinenten bekend om de indrukwekkende kapellen in het Missiehuis Sint Jan en Klooster Cenakel. Deze ruimtes geven een bijzondere ambiance aan congressen, presentaties en (zakelijke) feestavonden. Daarnaast beschikt de locatie ook over vijfentwintig vergaderzalen die voorzien zijn van alle moderne faciliteiten voor subsessies, workshops, trainingen en vergaderingen. ‘Als je echt even los wilt komen van je werkplek of je focus tijdens bijvoorbeeld een congresdag wilt behouden, heeft onze locatie ook in de buitenlucht veel mogelijkheden. Samen met vooral lokale partners bieden wij daarom een aantal buitenactiviteiten aan, die ook bijdragen aan het inspireren en van elkaar leren,’ aldus een enthousiaste Ellen.

Een vergadering of vergaderbreak in de buitenlucht

Grenzend aan het terras van Proeflokaal de Wereld, het restaurant van Kontakt der Kontinenten, staan tussen de vele bomen twee evenementententen. De tenten beschikken over een buitenkeuken en lenen zich uitstekend voor een borrel of barbecue. Fakkels, heaters en dekentjes maken de sfeer ook op koelere avonden compleet. Diverse sport- en spelattributen en hangmatten en zitzakken zorgen voor de nodige ontspanning na alle geestelijke inspanning. ‘Tijdens een break maken onze gasten vaak een wandeling over de paden van het bosterrein. En is het buiten lekker weer, dan kan men de vergadering ook buiten voort zetten.’

Kant-en-klare concepten

Op het buitenterrein van Kontakt der Kontinenten bevindt zich ook een groot evenemententerrein waar gasten door middel van één of meerdere activiteiten kunnen ontspannen of teambuilden. Ellen vertelt dat deze activiteiten zijn verdeeld in vijf thema’s: actief, verdieping & leiderschap, spel, creativiteit en vitaliteit. ‘Denk aan een workshop schapendrijven, waar leidinggevende capaciteiten op een ongedwongen manier ontwikkeld kunnen worden. Maar gasten kunnen hier ook met elkaar bamboestieken, schermen, boogschieten of outdoor games spelen.’ En dat zijn slechts enkele voorbeelden, die de teamgeest van grote en kleine groepen versterken. ‘Ik heb gemerkt dat opdrachtgevers heel vaak wel iets willen doen, maar niet precies weten wat er kan. Daarom bieden wij kant-en-klare activiteiten aan. Als opdrachtgevers zelf ideeën hebben, dan staan we daar natuurlijk ook voor open.’

Op loopafstand van Kontakt der Kontinenten bevindt zich Thermen Soesterberg. Dit Sauna en Wellness Resort grenst aan het bosterrein en is een favoriete avondbesteding voor zakelijke gasten die blijven slapen in één van de 131 hotelkamers van Kontakt der Kontinenten. Het is een weldadige aanvulling op het toch al uitgebreide aanbod van het conferentiehotel.

Elkaar verrijken

De intieme, werelds gastvrije sfeer van dit conferentiehotel zorgt dat iedereen zich er welkom voelt. Verwijzingen naar de vele culturen zijn doordacht en soms heel subtiel verwerkt in het bijzondere interieur en het culinaire aanbod. Maar uiteindelijk zijn het zowel de gasten als de medewerkers die elkaar verrijken. Een wereldervaring die bijdraagt aan zakelijke én persoonlijke groei.

Door > Saskia Leeuwis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!