Back Back Nieuws

De vonken spatten er van af bij opening FLUX Gebouw

09 september 2015
Met letterlijk en figuurlijk bliksemflitsen en knallend vuurwerk is het hypermoderne en duurzame FLUX Gebouw van de TU/e op maandag 31 augustus officieel geopend. De opening van het FLUX Gebouw markeerde tevens de start van het academische jaar. TDG verraste de aanwezigen met een korte, maar zeer krachtige show waar de vonken van af sloegen.

Het FLUX Gebouw is een state-of-the-art gebouw, dat onderdak biedt aan de faculteiten Technische Natuurkunde en Electrical Engineering. De TU/e benaderde TDG vanwege het track record van dit eventbedrijf op het gebied van het produceren van buitenprogramma's. De openingsact diende in lijn te zijn met de kernwaarden van het FLUX Gebouw: transparant, duurzaam en excellent in performance.

Flitsend spektakel
Nadat staatssecretaris van wetenschap Sander Dekker het academische jaar officieel had geopend, volgde de cortège, de traditionele processie in toga, naar het FLUX Gebouw. Het futuristische theatergezelschap i-Puppets liep mee tijdens de cortège en zorgde voor ludieke interacties. Bij het FLUX Gebouw maakte Sander Dekker de symbolische verbinding tussen de faculteiten Technische Natuurkunde en Electrical Engineering door een blauwe en rode stekker aan elkaar te koppelen. Vervolgens vielen doeken naar beneden waarachter een Tesla Coil zichtbaar werd (een soort transformator), die bliksemflitsen en vonken produceerde. Dat gebeurde op het ritme van een groep slagwerkers die op elektronische drumpads een high tech compositie speelden. Een opmerkelijk spektakel, aangezien de bliksemflitsen een temperatuur van 1600 º behaalden.

Handelskenmerk
De slagwerkgroep begeleidde intussen vier acrobaten, die in luttele tijd hun performance of excellence demonstreerden. Vuurwerk, kleurrijke serpentine slingers en special effects vanaf het dak voltooiden de openingsshow, die in totaal slechts drie minuten tijd in beslag nam. Een kort en krachtig spektakel, dat als een bliksemflits aan de gasten voorbij trok. Aansluitend genoten de gasten van een rondleiding door het gebouw en van een receptie. TDG gaf opnieuw z'n visitekaartje af: het eventbedrijf uit Ammerzoden heeft als handelskenmerk dat het producten van de opdrachtgever verwerkt in het programma. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!