Chris BaldwinChris Baldwin
Back Back Column

De top 10 sprekers voor jouw event in 2019

27 februari 2019

Als event organisator wordt het met het groeiende aanbod van sprekers een steeds grotere uitdaging om vooraf ook 100% zeker te zijn dat je de juiste spreker hebt gekozen voor een succesvol programma. Uiteindelijk wil je vooral dat het doel van het event behaald is, dat je gasten een inspirerende dag beleven, dat zij jouw event nog lang blijven herinneren en ten slotte dat ze ook echt iets gaan doen met de opgedane kennis.

Met het lezen van dit artikel bespaar je je al snel een hoop tijd met het vinden van de perfecte spreker voor jouw event. Assemblee Speakers heeft voor het gemak De top 10 sprekers voor jouw event in 2019 onder elkaar gezet. Bewaar dit lijstje goed! Snel en eenvoudig. Assemblee Speakers is het eerste sprekersbureau van Europa met The Power to Inspire

 • Bert Koenders
  Bert Koenders
 • Melanie Dodaro
  Melanie Dodaro
 • Pieter van de Gind en Harmen van Sprang
  Pieter van de Gind en Harmen van Sprang
 • Sangbreeta Moitra
  Sangbreeta Moitra
 • Jorg Snoeck
  Jorg Snoeck
 • Fred Teeven
  Fred Teeven
 • Ananda Groag
  Ananda Groag
 • Elke Geraerts
  Elke Geraerts
 • Milan Meyberg
  Milan Meyberg

1. Chris Baldwin Phd. - 'De Snelst Groeiende Spreker van 2018'

Een autoriteit en coach in de wereld van Marketing, Digitale transformatie en Biotechnologie.
Thema’s: Meaningful connections, Change management, Entrepreneurship, Innovation, Future of Digital, Marketing.

'I am an ordinary person living in The Netherlands trying to do extraordinary things. My mission is to inspire and motivate people to focus on meaningful connections to prepare for the future and our roles as people in this technology driven world we live in.'

2. Bert Koenders

Bert Koenders was European director Parliamentarians for Global Action en politiek adviseur van de Verenigde Naties in zuidelijk Afrika. Verder was hij Minister van Buitenlandse Zaken en Minister van Ontwikkelingssamenwerking in Nederland.
Thema’s: Mensenrechten, Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsvorming.

'European solidarity is already being put to the test. Trust in national institutions, trust in European institutions, and trust between member states have all taken a knock in recent times. We can’t afford the scoreboard approach, because it weakens the European Union’s response to the grave challenges confronting us.'

3. Melonie Dodaro

De #1 bestselling Author van LinkedIn Unlocked en The LinkedIn Code met als basis Nederland. Begin dit jaar verschijnen er opnieuw twee nieuwe boeken. Melonie Dodaro wordt gezien als een Global Sales and Marketing Influencer. Ze staat vermeld in o.a. De Top 50 Sales Influencers, De Top 50 Social Selling Influencers en De Top 65 Women Business Influencers.

Melonie Dodaro laat als spreker en als coach aan het bedrijfsleven zien hoe je eenvoudig hoge kwaliteit leads op LinkedIn kunt krijgen zonder geld uit te geven aan advertenties. Advies: start je jaar met meer kennis op LinkedIn en schrijf je in voor een gratis Masterclass Webinars.
Thema’s: Sales, Social Media, Marketing.

'People don’t just invest their money into quality products/services, they also look for people who have demonstrated a consistent reputation for quality. Consistently show people that you are credible and care about their them and their success.'

4. Pieter van de Glind en Harmen van Sprang

Pieter van der Glind en Harmen van Sprang zijn de founders van ShareNL, een toonaangevend platform op het gebied van de deeleconomie die in alle uithoeken van de wereld worden gevraagd hun expertise te delen als het gaat om de toekomst van de deel - en platform economie. Ze adviseren aan diverse overheden over de hele wereld.
Thema’s: Een Toekomst met Artificial Intelligence, De Toekomst van Arbeid, Samenwerking in Steden: Sharing Economy, De Zelfrijdende Auto, Mobility als een Service, Internet of Things.

'Our journey began during the emergence of the sharing economy. Over the years we developed a deep understanding of how online platforms are reshaping the way people connect and how this affects industries and societies. We evolved into an agency with a unique global perspective and network. An ecosystem consisting of the world’s largest online platforms, world leading companies, and some of the most advanced city-, state- and intergovernmental organizations. We have developed a strong track record on strategically consulting the leadership of governments and businesses.'

5. Sangbreeta Moitra

Sangbreeta Moitra behoort tot de beste storytellers van Europa. Ze won reeds meerdere Awards als spreker o.a. voor haar TEDtalk ‘Transform Your Presence’.
Sangbreeta heeft een duidelijke missie en inspireert mens en organisatie over De Toekomst van Werk. Ze reist de hele wereld rond van Shanghai naar Seoul tot in Tokio om haar verhaal te delen over Transformational customer happiness, Employee experience, Innovative entrepreneurial mindset en Personal development. VIVA Magazine schreef haar aan als een van de meest inspirerende vrouwen van Nederland. Bedrijven als Booking.com, E&Y, Shell en Orange nodigen haar regelmatig opnieuw uit als spreker, coach en adviseur.

'You represent a set of skills and services. but to create that unique presence, go to the next level, and ask yourself: how do I want people to feel when they work with me? What feeling will be synonymous with me that's different from everyone else who does the same thing that I do?'

6. Jorg Snoeck

De Captain of Retail, Award-winning Auteur van ‘The Future of Shopping’, dat werd uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2018. Het boek is inmiddels vertaald in meerdere talen waaronder Chinees. Jorg is tevens de Founder van RetailDetail. Met een immens groot netwerk in de retail jaagt hij als gepassioneerde ondernemer zijn dromen na om voor mensen de toekomst van shopping vooral leuk en eenvoudig te houden. Ook dit jaar gaan we nog vaak van hem horen.
Thema’s: De Toekomst van Retail.

'Wij zijn mensen. Wij zijn geen data. Wij zijn mensen van vlees en bloed, die verbonden willen zijn. Met mensen van vlees en bloed gaan we het moeten doen, met mensen met passie op de winkelvloer. Laat los, geef ze een kans, want het gaat over mensen. It's a people business.

7. Fred Teeven

Fred Teeven was Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie in Nederland. Hij kwam in 2018 in het nieuws als de best verdienende buschauffeur. Fred Teeven is als voormalig Officier van Justitie een expert binnen zijn vakgebied, en als persoon en spreker zeker ook een man met humor!
Thema’s: Politiek, Veiligheid

'De criminaliteit is nu zichtbaarder dan vroeger. Justitie zet daar al vol op in maar de overheid moet er echt succes op boeken, je moet ze kunnen aanpakken. De samenleving moet zien dat de overheid het sterkste is. De overheid heeft altijd een langere adem dan de criminaliteit, dat is een kwestie van tijd. Vroeger bleek ook dat bekendheid van grote jongens het begin van het einde betekent. Die bekendheid kan tegen ze werken.'

8. Ananda Groag

De Mobility Expert van Nederland en drijvende kracht achter Green Deal Autodelen. Haar passie voor mobiliteit werd gevoed bij TomTom, waar ze zich specialiseerde in verschillende aspecten van mobiliteit, zoals navigatie, kaarten, realtime verkeersinformatie en fleet management. Ze lanceerde TomTom Taxi, een start-up binnen TomTom, waar ze de expert werd op het gebied van on-demand mobiliteit.

'This freedom we gained comes at a price because the feeling of being free quickly disappears when we’re stuck in the almost inevitable traffic jam. Cars are polluting and they have a big impact on the environment, and the car took our public space. It’s quite common that cars occupy about 50% of public space in towns, and often all of that for free.'

9. Elke Geraerts

Elke Geraerts bekleedde als doctor in de Psychologie verschillende academische posities bij Universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Elke Geraerts is De bestselling Auteur van Mentaal Kapitaal en Het Nieuwe Mentaal. Zeer binnenkort verschijnt haar nieuwe boek Authentieke Intelligentie.
Haar doel is om mensen en vooral ook ondernemers bewust te maken van hun mentale veerkracht. Het trainen van je brein is iedere dag nodig, want alleen dan groei je als ondernemer. Zij inspireert een publiek met eenvoudige tips en vaardigheden om direct aan de slag te gaan.

'Burn-out is een kans die je moet grijpen. Net zoals burn-out voor veel mensen een tweede kans betekent, kan deze brein crisis voor onze maatschappij een keerpunt worden. We kunnen dit dieptepunt gebruiken om te leren springen. Een kerneigenschap van veerkracht is namelijk 'de wet van de stimulerende achterstand': in noodsituaties zijn we wel verplicht om op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen, waardoor het vaak innovatie voortbrengt.'

10. Milan Meyberg

Award-winning Duurzame Ondernemer Milan Meyberg richt zich op de Verduurzaming van de Evenementen- en Festivalindustrie in Nederland en in het buitenland. Als Revolution Manager bij DGTL Festival (Amsterdam, 45.000 bezoekers) met als doel om van DGTL Het Eerste Circulaire (Zero-Waste) Festival ter wereld te maken.

Mede door de concepten van Milan is DGTL beoordeeld tot meest duurzame festival van Nederland (Greener Festival Award) en won DGTL in 2017 de DAM prijs voor meest duurzame onderneming in Amsterdam (MKB). Ook internationaal viel DGTL in de prijzen. Zo won DGTL Barcelona de 'Premios Fest award' (Meest duurzame festival van Spanje), en in Amerika de FestX award voor 'Outstanding Green Event'.
Thema’s: Circulaire economie, Sustainable Event Management, De opkomst van een "Regeneratieve Economie" en "Ecologisch Futurisme."

'Statistisch gezien is het nu duurzamer om een dag te feesten op DGTL dan om thuis te blijven. Als je een evenement voor 40.000 bezoekers volledig circulair kunt maken, dan kunnen dezelfde middelen worden ingezet in andere contexten. Het festival functioneert op deze manier als testomgeving, omdat zaken als consumptie, energieverbruik, afval en inclusiviteit op soortgelijke manier een rol spelen in stedelijke ontwikkeling. Het festival is als het ware een afspiegeling van de stad.'

Meer inspiratie nodig? Bekijk ook De top sprekers van Assemblee Speakers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!