De toegevoegde waarde van natuur – ontdek Het Nationale Park De Hoge VeluweDe toegevoegde waarde van natuur – ontdek Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Back Back Locaties

De toegevoegde waarde van natuur – ontdek Het Nationale Park De Hoge Veluwe

11 januari 2023

Met het binnenrijden van Het Nationale Park De Hoge Veluwe gebeurt er al iets met je. De ontspanning valt in en je blik is gericht op de natuur om je heen. Niet zo gek, je bevindt je te midden van 5400 (!) hectare natuur. In het centrum van Park De Hoge Veluwe is het Park Paviljoen. Daar bevinden zich ook de zalen. Aangekomen bij het Paviljoen raak je meer en meer nieuwsgierig; nieuwsgierig naar wat het Park te bieden heeft. Wij spreken met Bas Keukens, verantwoordelijk voor de zakelijke markt en met Aylmer Graeler, communicatiespecialist.

Drieluik

Aylmer: ‘alles wat we doen heeft te maken met het drieluik natuur&landschap, cultuur&architectuur en historische verhalen. Dit Park is het erfgoed van de familie Kröller-Müller. Voor meetings en activiteiten kijken we of de ideeën van organisaties passen in dit drieluik, of het ergens raakvlakken mee heeft. En dat geldt ook voor onze eigen ideeën. Met alles wat het Park (te bieden) heeft, vragen wij ons af waar we aanknopingspunten kunnen vinden met de zakelijke markt.’ Deze strategie zorgt voor buitengewone activiteiten en mogelijkheden. Bijzonder is dat als je je meeting of samenkomst hier organiseert, je daarmee bijdraagt aan het beheer en het behoud van het Park. Dat heeft misschien wat uitleg nodig. Want wat geef je dan? En vice versa, wat geeft Het Nationale Park De Hoge Veluwe jou (als groep)?

Ervaar de grootsheid

Team Hoge Veluwe is dagelijks bezig met natuurbeheer en natuurbehoud en daar ligt een rol voor de mens. Met zijn anders-dan-anders-aanbod geeft het Park daar invulling aan. In de eerste plaats bevind je je binnen de 5400 hectare natuur in maar liefst 6 verschillende landschappen, waaronder een oud eikenbos, een zandverstuiving en een bos met meer exotische boomsoorten. Naast een wandeling met de natuurgids, werkwandelen, een bezoek aan het Kröller-Müller museum of fietsen, kan je door houthakken met je collega’s of een grove den zagen zelf voor het onderhoud van het Park zorgen. Sommige bomen moeten gerooid worden – ter bevordering van de biodiversiteit – en jij kan daar dan een bijdrage aan leveren. ‘Dat we dit kunnen aanbieden is uniek’, aldus Aylmer. Deze plek prikkelt je zintuigen, nodigt je uit om te ontdekken en wil ervaren en beleefd worden. Vergader, overleg, eet smaakvol, duik met elkaar de inhoud in en combineer het met uit je hoofd gaan, uit de inhoud gaan en iets doen wat je normaliter niet gauw doet. Kan zomaar betere output, verbinding, creativiteit en productiviteit tot gevolg hebben.

Overal is over nagedacht

Het Nationale Park De Hoge Veluwe kiest weloverwogen. Op basis van verantwoord en duurzaam. Bas: ‘wild bijvoorbeeld, komt uit het Park. Als de wildstand op peil is, staat er geen wild op het menu. We gebruiken graag producten uit eigen moestuin, dus dat bepaalt mede hoe de kaart eruitziet. Bij het verwarmen en koelen van het gebouw wordt gebruikt gemaakt van een WKO-installatie (warmte- en koude-opslag). Hierbij wordt in de zomer koud water uit de bodem gebruikt om het gebouw te koelen en in de winter warm water om het gebouw te verwarmen. Bovendien heeft het dak een groot aantal zonnepanelen die het pand voorzien van stroom. En je kunt bij ons gratis je auto opladen. Zodat niet alleen de persoon opgeladen het Park verlaat, maar ook de auto.’

Laat de waarde van en voor de natuur een mooie aanvulling zijn op de inhoud van jouw samenkomst bij Park De Hoge Veluwe.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met de afdeling reserveringen via reserveringen@hogeveluwe.nl.

Tekst: José te Loo

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!