De Theaterloods opent het WetenschapshuisDe Theaterloods opent het Wetenschapshuis
Back Back Nieuws

De Theaterloods opent het Wetenschapshuis

23 juli 2017

Het Wetenschapshuis; om wetenschap te verbinden met je eigen persoonlijke ontwikkeling. Wat is werkelijk van waarde in werk, leven en liefde? Welke rol heeft wetenschap hierin? Wetenschappers leggen tijdens het Theaterloodsfestival, op 1, 2 en 3 september in Radio Kootwijk, de verbinding tussen kunst, cultuur, natuur en wetenschap en dagen je uit om anders te denken. 

Opening Wetenschapshuis tijdens Theaterloodsfestival

Tijdens het Theaterloodsfestival opent De Theaterloods het Wetenschapshuis. Een plek waar spraakmakende wetenschappers inspirerende colleges en lezingen geven. 

Wetenschappers zoals psycholoog prof. Belle Derks, management filosoof Harry Starren, organisatiepsycholoog Dr. Aukje Nauta, rechtsgeleerde Mr. Hilke Grootelaar, bioloog, filosoof en godsdienstwetenschapper prof. Matthijs Schouten, biomedisch wetenschapper Dr. Lucres Nauta-Jansen, bio-moleculair fysicus prof. Marileen Dogterom en prof. Carsten de Dreu, wetenschappelijk directeur/hoogleraar Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Leiden. 

De kiem van iets groots

“Verbindingen leggen tussen kunst, cultuur, natuur en wetenschap: het is belangrijker dan ooit, in een tijd vol fake news en geïsoleerde bubbles. Daarom is het Wetenschapshuis idealiter de kiem van iets groots: een huis waar wetenschappers graag komen om hun kennis te delen. Waar heel diverse mensen zich graag laven aan onderbouwde kennis. Waar bezoekers nu eens nieuwsgierige toehoorders zijn, dan weer kritische vragenstellers, en dan weer proefpersonen in een of ander raar experiment. Waar veel kan en mag, en mensen nieuwsgierig zijn naar hoe het zit en hoe het beter kan: de wereld van werk, leven, liefde en nog veel meer” aldus Dr. Aukje Nauta, initiatiefnemer en coördinator van het Wetenschapshuis in De Theaterloods. 

Het Theaterloodsfestival

Het Theaterloodsfestival; drie dagen kunst, cultuur, natuur en wetenschap met meer dan 20 verschillende programmaonderdelen om je in onder te dompelen met de vraag ‘Wat is voor jou werkelijk van waarde in werk, leven en liefde?’ Voor meer informatie: www.theaterloodsfestival.nl  

Voor nader contact over De Theaterloods en/of met dr. Aukje Nauta, stuur dan een mail naar info@detheaterloods.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!