Back Back Achter de schermen

De stemming bij de GG genomineerden: Winkelman en Van Hessen (3)

24 februari 2009

Aangezien de feestelijke uitreiking van de Gouden Giraffe awards, op 17 maart aanstaande in Almere, met name bij alle genomineerden de nodige zenuwkriebels vooraf zal opwekken, neemt de redactie van High Profile's weblog de tijd om de stemming overal, op locatie dus op kantoor, te peilen. In het geval van Winkelman en Van Hessen zelfs ruim de tijd. Het bureau uit Den Haag is namelijk genomineerd in de categorie Effectief met BID 2008, waarover we eerder blogden, én in de categorie Charity met de KPA Wilde Ganzendag. Twee nominaties? Dan ook twee gesprekspartners, zo bleek ter plekke.

In een goed humeur dames vanwege de Gouden Giraffe, gezien jullie stralende lach?

Marcella  "Waanzinnig toch, twee nominaties, voor twee totáál verschillende evenementen. Ik heb zowel aan BID 2008 als aan de KPA Wilde Ganzendag 2008 gewerkt. Dan moet je weten dat toen drie jaar geleden bij Winkelman en Van Hessen onze unit Special Events werd opgericht, wij de ambitie hebben uitgesproken om in het jaar 2011 een Gouden Giraffe te gaan winnen. En het is pas 2009….wie weet wat ons staat te gebeuren de avond van de awards. Spannend!".

Hanneke "We zijn ons flink gaan verdiepen in en rond de Gouden Giraffe. We hebben op tijd onze twee cases ingezonden en dat was best veel werk. Het was dan ook een beetje balen dat de deadline voor inschrijven ineens is verschoven".

Mea culpa, ik geef het door… Maar vertel, moest jullie bureau pitchen voor de Wilde Ganzen dag?

Marcella "Jazeker, we hebben meegedaan aan de pitch. Men wilde voor 2008 een laagdrempeliger insteek. We hebben gewonnen omdat ons concept interactiever bleek".

Hanneke: "En heel dynamisch. Het programma die dag had veel zijwegen. Er waren workshops, films, een modeshow. De mensen kregen een persoonlijk paspoort uitgereikt.

Marcella: "Vrij uniek aan dit evenement was dat we het podium bovenaan het trappenhuis in het World Forum vrijstaand hebben gebouwd. Je kon er vrijelijk omheen lopen, er was geen backstage."

Er werden awards uitgereikt tijdens die dag, maar ook complimenten.

Marcella "De aanwezigen kregen een knikker, deze moesten ze in een zwart gemaakte vaas op de verschillende stands op de beursvloer deponeren. Aan het eind van de dag konden we aan de inhoud van de vaas met knikkers zien wie de winnaars waren. En we hadden een complimentenservice bedacht, om mensen in het zonnetje te zetten. Door ze een veer op te laten spelden door een steward en stewardess en de aanwezigen die een veer hadden gekregen moesten de volgende kandidaat weer aanwijzen. Een complimentjes estafette.

Maar…Hanneke en ik hebben een verzoekje. Onze collega Masja zat ook in het organisatieteam van de KPA Wilde Ganzendag, maar is nu met zwangerschapsverlof en daarom niet bij dit gesprek. Ze staat wel op de foto. Mag deze bij dit weblogbericht?"

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!