De Stad van Sint in Museumpark ArcheonDe Stad van Sint in Museumpark Archeon
Back Back Nieuws

De Stad van Sint in Museumpark Archeon

17 november 2023

Drie weekenden – 18, 19, 25 en 26 november en 2 en 3 december - logeert Sinterklaas met zijn Pieten in De Stad van Sint in Museumpark Archeon. Het hele park is omgetoverd in Sinteklaassferen en er lopen overal vrolijke Pieten rond. Bezoekers leren alles over deze goedheiligman in de tentoonstelling ‘Het Verhaal van Nicolaas’. Kortom, er is volop vertier in De Stad van Sint.

In De Stad van Sint zijn veel activiteiten te doen. Voor de kleine bezoekers valt er een Pietendiploma te behalen en ze kunnen meedoen met de verschillende activiteiten in de pietenhuisjes. Bezoekers kunnen ook aanschuiven bij de Sinterklaas poppenkastvoorstelling. Samen met de zingpieten wordt het een feest met bekende liedjes in grote afwachting van de komst van Sint.

Tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’

In de tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’ leren bezoekers alles over Sinterklaas. Het verhaal gaat terug naar de vroegste geschiedenis van de heilige. Met de tentoonstelling, gemaakt door Drs. Annenies Keur, kunsthistoricus en tentoonstellingsmaker bij Archeon, laat Archeon een kant van Sinterklaas zien die niet veel mensen kennen. Kom alles te weten over de wonderdoener en redder in nood. Dit jaar is de tentoonstelling nog veelzijdiger dankzij een aanzienlijke bruikleencollectie vanuit het Streekmuseum Jan Anderson en uit particuliere collecties.

Brunchen met Sint en Piet

Op zondag 26 november en zondag 3 december geniet men van een heerlijke Sinterklaasbrunch inclusief de hele dag gratis entree. Het wordt extra feestelijk want Sinterklaas en de Pieten komen langs! De speciale brunch begint om 11:00 uur en eindigt om circa 13:00 uur. Na de brunch is er volop gelegenheid om De Stad van Sint te bezoeken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!