Back Back Nieuws

De ss Rotterdam gestript

12 oktober 2007
Met man en macht wordt er gewerkt aan de restauratie en modernisatie van het schip de ss Rotterdam. Nergens ter wereld en nooit eerder is een dergelijk passagiersschip zo grondig onder handen genomen. Het schip is gestript en wordt nu wand voor wand, dek na dek, in authentieke staat teruggebracht. Maar dan beter. Want “kwaliteit kent geen concessies”, aldus de ss Rotterdam.

Voor de zomer van volgend jaar of zoveel eerder als maar menselijk mogelijk is, ligt ze

weer in Rotterdam. Voor de laatste fase: de koppeling vanaf de kade naar het schip(water, elektriciteit, riolering, restwarmte), het inrichten en het inwerken van het personeel. Net als tijdens de herstelwerkzaamheden, gaat de ss Rotterdam ook in deze periode voor kwaliteit. De exploitanten zijn nu al in touw om de kwaliteit te waarborgen.


Intensief overleg over eisen, tests en trainingen is aan de orde van de dag. Lang is vast gehouden aan de datum van 31 maart 2008 als startdatum voor de exploitatie. Plantechnisch werd de druk op die datum steeds groter. Rederij de Rotterdam blijft er nadrukkelijk voor kiezen om geen enkele concessie te doen aan de kwaliteit van de restauratie. Het behoud van de stijl en waardigheid van de ss Rotterdam is en blijft een prioriteit. Daarom is besloten om ‘la grande dame’ wat meer tijd in Wilhelmshaven te gunnen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!