Back Back Nieuws

De Schoenfabriek verzorgt theatraal veldprogramma tijdens festival deBeschaving

25 juni 2014
In de Botanische Tuinen van Utrecht vindt zaterdag 5 juli opnieuw festival deBeschaving, Festival Universalis plaats; een intiem ontdekkingsfestival voor creatieve geesten, nieuwsgierige mensen en knappe koppen. Een meervoudig bekroond eendaags festival, met een mix van muziek, dans, theater, kunst en wetenschap. Zes podia met muziek en de nieuwste wetenschappelijke inzichten op een kleinschalige groene locatie.

Theaterprogrammering
Het Nijmeegse theater- en muziekbedrijf De Schoenfabriek is tijdens dit festival verantwoordelijk voor de theaterprogrammering en heeft een creatief veldprogramma ontworpen met straattheater, acts, animaties en workshops.
Luisteren naar verhalenvertellers kan door een oor te houden bij PVC buizen. Het rondwandelend levend dagboek van kunstenaresse Victorine Pasman verzamelt meningen, ervaringen, zielenroerselen en dichterlijke uitspattingen van bezoekers. Artiesten van Chanson D'eau dansen op waterlelies en er is experimentele interactie via electrocutes. Dat is slechts een kleine greep uit het volledige programma.

Daarnaast begeleidt De Schoenfabriek zowel in de voorbereiding, tijdens het festival als bij de evaluatie een aantal studenten van diverse Utrechtse onderwijsinstellingen, die acts en spelen hebben bedacht voor het veldprogramma. De Nijmeegse belevingsprofessoren verzorgen ook de productie van deze spelen.

De Schoenfabriek speelt al jaren in op de trend dat festivals en evenementen niet alleen muziek, maar ook theater, sfeer en beleving dienen te bieden. Het bedrijf wordt door merken, gemeenten en organisaties ook regelmatig ingeschakeld voor merkactivaties en bedrijfsevenementen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!