Back Back Nieuws

De Schoenfabriek verzorgt theaterprogrammering en productie tijdens Zwarte Cross

14 juli 2014
Het Nijmeegse theater- en muziekbedrijf De Schoenfabriek verzorgt in samenwerking met de Zwarte Cross de theaterprogrammering en de productie van 80 acts en optredens van 800 nationale en internationale artiesten voor dit bijzondere festival. De Zwarte Cross in de Achterhoek staat van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juli weer garant voor een speelse en bijzondere mix van cross, theater, muziek, stunts, humor en gekte.

De Zwarte Cross staat bol van (straat)theater voorstellingen. Op de theaterweide, die dit jaar is uitgebreid, zijn optredens van 800 artiesten te bewonderen. Nationaal en internationaal, variërend van de maatwerkact van Achterhoeks VVV (Verre Van Verantwoordelijk) tot het Belgische 't Zwanemeer en het Franse Picto Facto. In de theatertent is er cabaret, dans, lezingen en demonstraties, van Ronald Giphart en Renate Dorrestein tot Pierre Wind. De tipi biedt plaats aan verhalenvertellers, lezingen en andere kleine voorstellingen; van een sessie over Power Zen tot de workshop lachen zonder reden.

Over het hele festivalterrein is er locatietheater en treden artiesten op. Dat begint al bij aankomst op het parkeerterrein, en dat gaat door op de camping en natuurlijk tijdens de cross zelf, in de Loco Arena. De mannen van de Loco Loco Discoshow presenteren de cross en zorgen voor ludiek commentaar en muziek, geholpen door een keur aan artiesten. Er zijn diverse maatwerkacts te bewonderen, die speciaal voor dit festival zijn ontworpen. Onder andere een speciaal ontworpen Zwarte Cross Museum en op de camping de opblaasservice, die assisteert bij het luchtbedden opblazen.

De Schoenfabriek verzorgt in samenwerking en in opdracht van de Zwarte Cross al ruim tien jaar de programmering en de productie van het theater tijdens dit festival, dat jaarlijks ruim 150.000 bezoekers trekt. De Schoenfabriek is gespecialiseerd in theateracts, programmering, organisatie en concepten op evenementen en festivals. Het Nijmeegse bedrijf is ook actief tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, Concert at Sea en festival deBeschaving. Daarnaast wordt het bedrijf door merken, overheden en organisaties vaak ingeschakeld voor merkactivaties.

Foto: Willie Kerkhof - Siimple

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!