De Schoenfabriek organiseert Nederlands eerste straattheater try-out eventDe Schoenfabriek organiseert Nederlands eerste straattheater try-out event
Back Back Nieuws

De Schoenfabriek organiseert Nederlands eerste straattheater try-out event

03 maart 2023

Bij creatieve hotspot De Vasim in Nijmegen vindt op zondag 26 maart de eerste editie van Meters Maken plaats. Meters Maken is Nederlands eerste straattheater try-out evenement. Dit nieuwe evenement wordt georganiseerd door De Schoenfabriek en is voor iedereen gratis toegankelijk. Met dit nieuwe event wil De Schoenfabriek de voormalige fabriek De Vasim, waarin vele culturele organisaties en makers gevestigd zijn, nog meer op de culturele agenda te zetten. Voor het publiek een unieke inkijk in het creatieve proces van de maker. Dit is misschien nog wel spannender dan voor het echie en jij kan daar bij zijn. 

Meters Maken is het evenement waar je het onverwachte kunt verwachten. Een plek dat theatermakers de kans geeft om nieuw werk aan het publiek te laten zien. Rauw en ongepolijst. Waar de makers je verassen met een nieuwe act: recht voor je raap, vindingrijk en altijd in interactie met het publiek. Want het publiek is nodig om hun werk beter te maken. Je ziet gekke fietsen langs rijden, er wordt ter plekke een gedicht voor je getypt, nieuwe verhalen worden verteld, een televisie die leeft, stunts worden getest en ziet gerecyclede kunst. Alles draait om: work in progress

Nieuw event in en rondom De Vasim

Meters Maken is een nieuw try-out event waar je als eerste alle acts ziet die komend seizoen op de festivals staan. Het event is op zondag 26 maart tussen 13:00 - 17:00 uur in en rondom De Vasim in Nijmegen en gratis te bezoeken voor iedereen. De Schoenfabriek vindt het belangrijk dat er gratis toegankelijke culturele evenementen zijn. Zo verlagen we de drempel voor iedereen, zeker voor mensen met een kleine beurs. Daarnaast wil De Schoenfabriek met dit nieuwe event De Vasim en Nijmegen als stad nog meer op de culturele agenda te zetten met als doel: Nijmegen een belangrijke stad maken binnen de discipline straattheater.

De Schoenfabriek

De Schoenfabriek is een organisatie die opereert binnen de straattheater branche en boekt onder ander acts voor Zwarte Cross, Concert at SEA, Paaspop en de Vierdaagsefeesten. De Schoenfabriek ontdekt en presenteert toptalent in de discipline straattheater. Daarnaast voelen zij de passie om deze sector vooruit te helpen op professioneel gebied. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!