De royale ambiance van Apeldoorn: groots, gastvrij en exclusiefDe royale ambiance van Apeldoorn: groots, gastvrij en exclusief
Back Back Locaties

De royale ambiance van Apeldoorn: groots, gastvrij en exclusief

27 mei 2024

Royaal Apeldoorn. Van locaties met koninklijke allure tot een groots indoor sportcentrum voor wereldtopsport, van ruimtelijk en industrieel tot een royale mentaliteit in gastvrijheid. Apeldoorn biedt een bijzonder breed scala aan mogelijkheden om, centraal in het land, events met impact te organiseren. Anouk Timmer, Programmamanager Congressen bij Apeldoorn Partners, licht graag een aantal bijzonder royale locaties uit: royaal in ambiance, (leef)ruimte én hospitality. 

Als groene en royale hoofdstad van de Veluwe vind je in Apeldoorn alle ruimte om te leven, te werken, te proberen én te leren.  Het royale aspect in de stad gaat dus veel verder dan de koninklijke roots. De ontspannen omgeving, de ruimte en de natuur die Apeldoorn te bieden heeft is juist voorlopend geweest op de keuze van de koninklijke familie om zich hier, in het wereldberoemde Paleis Het Loo, te vestigen. Naast dit prachtige en befaamde paleis, biedt Apeldoorn een bijzondere mix van royale locaties, een greep uit het aanbod:

Paleis Het Loo

Als je royaal en Apeldoorn met elkaar in één zin noemt, kan het niet anders dan dat je Paleis Het Loo als eerste locatie in je opkomt. Paleis Het Loo is een prachtige locatie voor vorstelijke ontvangsten. Je kunt hier ook koninklijk genieten in de stallen of grote buitenevenementen organiseren bij de Collonades (de twee zuilengangen aan het einde van de paleistuinen).

Radio Kootwijk

Groots en karakteristiek. Ooit een zendstation, tegenwoordig een eventlocatie. Dit imposante rijksmonument van Staatsbosbeheer is gelegen in een ruige omgeving en beschermd natuurgebied. De grote zenderzaal heeft de nog authentieke, karakteristieke tegelvloer. Dit vormt een prachtig decor voor een diversiteit aan evenementen: van congres tot netwerkbijeenkomst en van sit-down diner tot beurs.

Grote Kerk Apeldoorn

Wist je dat de eerste steen van de Grote Kerk Apeldoorn is gelegd door de tienjarige prinses Wilhelmina? Ook de eerste eredienst, op 25 september 1892, werd door toenmalig Prinses Wilhelmina, en haar moeder Koningin Emma, bijgewoond. Tot op de dag van vandaag wordt de Grote Kerk nog steeds door leden van de koninklijke familie bezocht. Deze locatie is dan ook zeker koninklijk te noemen. Het is gelegen aan de statige Loolaan met aan weerszijden prachtige bomen en historische panden. De Grote Kerk leent zich uitstekend voor ontvangsten en evenementen op maat, van zeer intieme tot grootschalige bijeenkomsten.

Congrescentrum Orpheus

Tegenover de Grote Kerk bevindt zich congrescentrum Orpheus: royaal in grootte en ruimte. Letterlijk én figuurlijk geeft congrescentrum Orpheus ruimte aan je bijeenkomst. Met drie theaterzalen, vijf foyers, acht multifunctionele ruimtes, vier podia én drie entrees zorgt Orpheus gegarandeerd voor flexibiliteit en een royaal gevoel van exclusiviteit.

Omnisport Apeldoorn

De grootste indoor sportlocatie van Nederland: Omnisport Apeldoorn heeft de zakelijke markt een verrassend, royaal aanbod te bieden. De locatie beschikt over diverse congresfaciliteiten en grote eventzalen met een sportieve ambiance. De gerestylde congres-area kijkt uit op de indrukwekkende wielerhal. Zelf een rondje op de wielerbaan rijden en een baanwielrenclinic behoren ook tot de mogelijkheden.

De Zwitsalhal

Op het terrein waar vroeger de eerste potjes babyzalf van de band rolden, in de Zwitsalhal, bevindt zich nu een grootse, unieke en industriële evenementenlocatie. Een grote of juist intieme groep? Deze royale, ruime locatie is op te delen in verschillende hallen en daarom schaalbaar voor elke groepsgrootte.


Tekst: Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!