Back Back Nieuws

De rol van big data in de festivalbranche thema Paaspop Academy

19 maart 2015
De derde editie van Paaspop Academy vindt 3 april 2015 plaats. Paaspop Academy is een jaarlijks terugkerend evenement op het festivalterrein van Paaspop en richt zich op trends en ontwikkelingen in de festivalbranche. Het thema van dit jaar is ‘Big Data on site’.

Big data?
Big data zijn de verzameling van feiten, cijfers, observaties en alle informatie die je verzamelt via digitale kanalen. Ook op evenementen worden data verzameld. Bijvoorbeeld door het gebruik van social media, betalingen via polsbandjes met een RFID chip, een app, een website en online ticket verkoop. Via online ticket verkoop weten organisatoren wanneer de kaarten worden verkocht en of het aankondigen van artiesten hier invloed op heeft. Via de polsbandjes weet de organisatie precies waar, hoeveel en wat er wordt geconsumeerd.

Rol in de festivalwereld
Tijdens Paaspop Academy wordt in twee seminars en een paneldiscussie ingegaan op de rol van big data in de festivalwereld en hoe deze gegevens gebruikt kunnen worden om festivals te verbeteren. Ook de gevoeligheden rond het gebruik van data komen aan bod. Op dit gebied wordt besproken hoe het zit met de privacy van de bezoeker en hoe ver organisatoren hierin kunnen gaan.

Sprekers
Sprekers zijn Hannes Datta (Assistant professor in Big Data and Social Media Analytics aan Tilburg University) en internetdeskundige Denis Doeland. Jan-Willem van der Meer (Paylogic), Rob Bongers (Horeca Development) en Bjorn Schipper (Schipper Legal) zullen de discussie aangaan over de voordelen en nadelen van big data. De middag wordt afgesloten met een borrel voor professionals, sprekers, panelleden en studenten.

Professionals die aanwezig willen zijn bij Paaspop Academy kunnen zich aanmelden via de website. Er zijn maar weinig plekken beschikbaar. Tijdig aanmelden is aan te raden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!