'De Passie' voor de vierde keer in Flint 'De Passie' voor de vierde keer in Flint
Back Back Nieuws

'De Passie' voor de vierde keer in Flint

15 februari 2018

In 2018 komt de Amersfoortse productie ‘De Passie’ terug in Flint. De voorbereidingen voor de nieuwe theaterconcerten zijn in volle gang. Op 27, 30 en 31 maart 2018 is dit theaterconcert te zien in Flint. Vorig jaar bezochten ruim 1.000 bezoekers ‘De Passie’.

Muzikale ontmoeting

'De Passie' is een muzikale ontmoeting tussen de 'Matthäus Passion' van Johann Sebastian Bach en de musical 'Jesus Christ Superstar' van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Een orkest en band brengen de muziek van deze wereldberoemde componisten uit de 18e en 20e eeuw samen. Een professionele jonge cast van solisten uit de klassieke muziek- en musicalwereld zorgen voor een vertolking op het toneel.

Het verhaal

De voorstelling vertelt het verhaal over de laatste dagen van Jezus van Nazareth. Aan de hand van solisten, een koor en een verteller wordt u meegenomen langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd. Herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst.

Gebundeld enthousiasme

Teun van Essen (dirigent), Carel den Hertog (dirigent/violist), Isaäk Hofland (regisseur) en Flint hebben hun enthousiasme gebundeld met deze Amersfoortse productie die nergens anders te zien is dan in Flint. 

 

Fotocredits: Peter Putters 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!