Back Back Nieuws

De Paasheuvel viert 85 jarig jubileum

12 juli 2007
De Paasheuvelgroep viert deze zomer dat 85 jaar geleden de eerste steen werd gelegd van het gebouw 'De Paasheuvel' voor het gelijknamige recreatiebedrijf in Vierhouten. Op het terrein in het hart van de Veluwe kunnen belangstellenden elk weekend in augustus genieten van totaaltheater, straattheater, lunchconcerten, lopende muziek en poppenkast.


Tijdens het jubileum bruist elk weekend van augustus de Paasheuvel van activiteiten voor oud en jong. Op het programma staan uiteenlopende acts en muzikale optredens, een expositie, een ‘kempingkunstmart’ en een groots eindfeest. Aan het programma werken gerenommeerde artiesten en theatergroepen uit verschillende disciplines mee, zoals Vuurtheater Big Bang, Clown JabbeDabbeDoe, spektakeltheater van Compagnie Doedel, het Malle Ballen Circus en animatietheater Elen Síla Lúmenn Omentielvo.

Iedereen kan gebruik maken van een feestelijke dagarrangement inclusief entree, lunch en diner. Ook is er een weekendarrangement inclusief kamperen, entrees en een brunch In de historie van de Paasheuvel heeft de combinatie van ontspanning, cultuur en natuur altijd centraal gestaan. In 1922 kocht de Arbeiders Jeugd Centrale het terrein aan om daar jarenlang jonge arbeiders “ver van hun dagelijkse en niet steeds zeer opwekkende omgeving” met cultuur, natuur en elkaar in contact te brengen. Hoewel de Paasheuvelgroep zich heeft ontwikkeld tot een modern, commercieel recreatiebedrijf, is dat sociale aspect altijd behouden gebleven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!