De onbegrensde mogelijkheden van de IJzeren ManDe onbegrensde mogelijkheden van de IJzeren Man
Back Back Locaties

De onbegrensde mogelijkheden van de IJzeren Man

23 april 2020

Nee, we hebben het niet over de nieuwste Transformer of over Archie, de Man van Staal. Dit verhaal gaat over de veelzijdige accommodatie aan recreatieplas De IJzeren Man in het Noord-Brabantse Vught. De naam ‘IJzeren Man’ komt van de bijnaam die de gigantische graafmachine kreeg, waarmee de plas is uitgegraven. Onder meer in Eindhoven en Weert zijn recreatieplassen met dezelfde naam, terwijl er in ’s Hertogenbosch plassen zijn met de namen IJzeren Vrouw en IJzeren Kind.

Bij de IJzeren Man in Vught wordt door de nieuwe eigenaar flink aan de weg getimmerd om het gehele complex om te toveren tot een uitnodigend, van alle gemakken voorzien en helemaal up-to-date voorziening voor recreëren, feesten en vergaderen, lunch, borrel & diner.

De onbegrensde mogelijkheden van de IJzeren Man worden voor een groot deel mogelijk gemaakt door de ligging: de aan het einde van de negentiende eeuw gegraven recreatieplas zorgt voor het langste strand van de provincie en biedt tal van mogelijkheden voor teambuilding & groepsuitjes. Niet alleen op, in, of aan het water, ook het omliggende natuurgebied de Vughtse Heide biedt volop mogelijkheden.

Gratis parkeren

De eerste verandering merk je al direct bij aankomst: er is een groot, lommerrijk parkeerterrein aangelegd met maar liefst 750 gratis parkeerplaatsen. Natuurlijk is er ook een fietsenstalling en bovendien is de IJzeren Man prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Wie vervolgens naar binnen gaat komt terecht bij twee geheel vernieuwde accommodaties, het IJM Strandpaviljoen en het IJM Strandhuys.

Het IJM Strandpaviljoen: vergaderen, presenteren, feesten

Het geheel vernieuwde Strandpaviljoen bestaat uit drie zalen: Serre Zuid, Serre West en De Kornuit. Sfeervolle ruimtes, ieder met een eigen terras en voorzien van de modernste technologie. Door het materiaal- en kleurgebruik hebben de ruimtes een natuurlijke, informele uitstraling. Iedere ruimte heeft een andere capaciteit, variërend van 50 tot 180 personen (in theateropstelling). Tussen de ruimtes zijn akoestische vouwwanden geplaatst, zodat ze naar behoefte kunnen worden samengevoegd tot één grote vergader- of feestruimte. Een feest voor 750 personen vormt dan geen enkel probleem. Dus of je nu komt voor zakelijke events, vergaderingen, bedrijfsfeesten, een jubileum of een bruiloft, je vindt er altijd de passende ruimte voor.

IJM’s Strandhuys: borrelen, lunchen, dineren

Of je nu alleen komt, met je gezin of met een groot gezelschap, in het Strandhuys is volop ruimte om gezellig te ontbijten, lunchen, borrel of dineren. Kies hiervoor een plekje in het restaurant, de serre of op het terras met uitzicht op het water. Het interieur is net als dat van het Strandpaviljoen geheel gemoderniseerd. Dankzij het gebruik van veel natuurlijke materialen en comfortabel meubilair is het een heerlijke gelegenheid geworden om lekker te chillen of een hapje te eten. En is het lekker weer, dan schuift het dak van de serre volledig open voor nóg meer vakantiegevoel en genieten op het grote terras.

Combineer met outdoor activiteiten

Je bedrijfsfeest of particuliere uitje wordt natuurlijk nog veel leuker met een uitdagende outdoor activiteit. De IJzeren Man werkt daarvoor samen met Fitt-Outdoor, dat een breed pakket aan activiteiten organiseert. Intensief of juist rustig, een hele dag of maar een paar uur, echte teambuilding of geheel vrijblijvend, voor iedereen is een passende activiteit te vinden ongeacht de groepsgrootte of het budget. De dag maak je compleet met bijv. een smakelijke lunch of beach barbecue.

Maar ook na een wandeling of fietstocht in de mooie omgeving of een middagje op het strand ben je van harte welkom om even bij te komen in de prachtig vernieuwde accommodatie van de IJzeren Man.

Door > Ton van de Laar

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!