De Nieuwe Hoef - Het best bewaarde geheim van BrabantDe Nieuwe Hoef - Het best bewaarde geheim van Brabant
Back Back Locaties

De Nieuwe Hoef - Het best bewaarde geheim van Brabant

23 april 2018

Het is vrijdag en de klok heeft vijf uur geslagen. Je zet de ordermappen terug in de kast en je maakt het bureau op orde. Terwijl je het kantoor verlaat voel je een last van je schouders af vallen. Je hebt behoefte om te ontstressen. Alle rompslomp van de week achter je laten en maandag weer met een schone lei beginnen. Er is een plek, verscholen diep in de bossen, waar de bijzondere omgeving zorgt voor diepe, innerlijke rust. Die plek noemen ze ‘De Nieuwe Hoef’.

Te mooi om waar te zijn

Te midden van het Brabantse landschap, omringd door de groene weilanden, oude loof-, naald- en gemengde bossen tref je party-restaurant de Nieuwe Hoef. Een uit 1641 daterende tiendhoeve welke iedere verbeelding overtreft. De boerderij is perfect intact gebleven en oogt als een waar sprookje.

Bij binnenkomst valt mijn mond dan ook open: ‘Wow, dat dit nog bestaat.’ De boerderij ademt de sfeer van vroeger, alsof je de huiskamer van je grootmoeder in stapt. Bij de grote, authentieke schouw staan grote stoelen, gemaakt om in te nestelen met een warme kop chocomel.  Dat gebeurt dan ook regelmatig zegt Arjan van Eck, mede-eigenaar van de Nieuwe Hoef. Hij runt, samen met zijn vrouw Liesbeth Kuhne, sinds 1,5 jaar party-restaurant de Nieuwe Hoef.

Van een druk bestaan in de stad naar rust in de bossen

Arjan en Liesbeth hebben een druk horeca bestaan geleid in de grote stad. In 7 jaar tijd hebben zij een restaurant opgezet met een succesvolle formule. Arjan: ’Die succesformule passen we ook toe bij de Nieuwe Hoef. We hebben alles in huis om de gasten goed te kunnen bedienen. De gasten komen hier vaak al vrolijk aan, maar dan zorgen wij ervoor dat zij nóg vrolijker vetrekken.’

Geen enkel feest is hetzelfde

Elke dag van de week kan de boerderij als exclusieve locatie voor besloten partijen van 20 tot 150 personen worden gereserveerd. Alles is mogelijk: bruiloften, thema-avonden, personeelsfeesten, vergaderingen, herdenkingen en jubileumfeesten. Arjan: ‘Geen enkel feest is hetzelfde. Voorafgaand het evenement spreken we de wensen door van de gast en bieden dan een totaalpakket op maat. Altijd van hoogstaande kwaliteit en ambiance. Dit proef je ook terug in het eten. Wij werken samen met een vaste cateraar welke uitsluitend werkt met verse, biologische producten, zoveel mogelijk uit Brabant.’

Prachtige omgeving en totale innerlijke rust

In het weekend is de boerderij geopend voor passanten. In de verte zie je de vrolijke kindergezichtjes aan komen huppelen over de imponerende oprijlaan met beukenbomen aan weerszijden. Op het terras is ruimte voor 150 personen en door het gespannen tentdoek is het hier ook in de voor-lente heerlijke vertoeven. Arjan: ‘Het is een soort scouting idee, je bent buiten maar toch beschut tegen weer en wind. Na een perfect gezette latté is het dan weer tijd om verder te wandelen.

Wandelen en genieten

De Nieuwe Hoef is het startpunt voor vele wandelroutes, die zij ook zelf organiseren. ‘Binnenkort starten we met de kabouterroute, speciaal voor de kinderen. En ook voor de mensen die hier komen om te ontspannen hebben we binnenkort een oplossing. De omgeving is heel bijzonder en je voelt dat je hier tot rust komt. Het lijkt wel alsof het in de grond zit en sommigen kunnen dat ook voelen. Door middel van een speciale route gaan we die krachtpunten opzoeken waardoor je bij terugkomst geniet van totale innerlijke rust,’ aldus Arjan.

Wandelen en vergaderen

‘Ook bij vergaderingen merken we dat mensen dat prettig vinden. Na een wandeling door dit landschap kan je er weer helemaal tegen aan. Wij zorgen er dan voor dat bij terugkomst een heerlijke Brabantse koffietafel klaarstaat.’

Door > Alice van der Laan

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!