De Nachtwacht leeftDe Nachtwacht leeft
Back Back Nieuws

De Nachtwacht leeft

12 februari 2019

Vorig weekend is Amsterdam opgeschrikt door echte figuren uit de Gouden Eeuw. De schutters van de Nachtwachtgilde, beter bekend als de Levende Nachtwacht, maakte hun furore tijdens een "barre" tocht van het Rijksmuseum naar het Rembrandthuis. Op uitnodiging van de NOS was de Nachtwachtgilde naar Amsterdam afgereisd voor deelname aan de TV-uitzending 'NOS Opening Rembrandtjaar" welke 2 februari live werd uitgezonden op NPO1. EV-entertainment is het exclusieve boekingsbureau van de Nachtwachtgilde / Levende nachtwacht

De schutters gekleed en bewapend zoals in het originele schilderij van Rembrandt van Rijn, reisden vanaf het Rijksmuseum per tram en metro naar het Rembrandtplein, waar zij probeerden om per fiets en taxi hun weg te vervolgen naar het Rembrandthuis. Onderweg maakten zij uiteraard nog wat selfies bij hun bronzen evenbeelden en eenmaal aangekomen bij de set tegenover het Rembrandthuis, stond pers en publiek klaar om de Nachtwacht met eigen ogen te aanschouwen, om zo een levende versie van het bekende schilderij van Rembrandt van Rijn te zien.

Over de Levende Nachtwacht

De levende uitvoering van het schilderij de 'Nachtwacht' (1642) van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, is een machtig mooie, originele performance! Deze typisch Nederlandse act wordt uitgevoerd door een bont gezelschap welke tot in de perfectie gekleed is in de Barokke stijl uit de Gouden Eeuw. Ook het hondje uit de "Nachtwacht' ontbreekt niet en maakt het geheel compleet. De basis uitvoering bestaat uit een 'onverwachte' opkomst van het gezelschap in de zaal al dan niet tussen uw gasten door.

Vooruitgegaan door trommelaars, loopt het gezelschap zo uit de Gouden Eeuw het evenement binnen, met verbaasd publiek tot resultaat. Het publiek kijkt z'n ogen uit en weet niet wat te verwachten. Eenmaal op het podium, gaan de figuranten in positie staan. Er klinkt prachtige bombastische, klassieke muziek en de trommelaars geven een roffel! 'Dames en heren, wij presenteren u, de 'Nachtwacht'!'

Het jaar van Rembrandt van Rijn

350 jaar na zijn overlijden, is 2019 uitgeroepen tot hét jaar van Rembrandt van Rijn. Deze originele act kan daarom dit jaar geboekt worden. De exacte inzetbaarheid is bespreekbaar en past op grote maar ook kleine podia zowel binnen als buiten. Na de verrassing, komt de verbazing. Erna kan men natuurlijk op de foto met de 'Nachtwacht'. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!