De Nacht Staat Op!De Nacht Staat Op!
Back Back Nieuws

De Nacht Staat Op!

03 februari 2022

Met de actie De Nacht Staat Op, hebben nachtclubs aangekondigd vanaf 12 februari hun deuren weer te openen. Via Instagram laten ze weten zich niet langer neer te leggen bij de al bijna twee jaar durende sluiting door de coronamaatregelen. Via teasers op Instagram werd er al gehint dat er een actie aan zat te komen, maar de organisatoren lieten nog weinig los over de exacte plannen. Uit een verklaring blijkt nu dat alle nachtclubs vanaf 12 februari weer opengaan. ‘Niet voor een nacht, maar elke nacht’.

Landelijke nachtsector

De Nacht Staat Op is een initiatief van Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC), ondersteund door de landelijke nachtsector. Initiatiefnemer Pieter de Kroon: ‘Wij zijn dicht om iets te voorkomen dat vervolgens niet voorkomen wordt en onveiliger gebeurt dan wanneer het bij ons zou gebeuren.’

Gesprek met ministerie van Economische Zaken

Binnen de huidige coronamaatregelen moeten nachtclubs hun deuren gesloten houden en zijn festivals niet toegestaan. De regels, die enkel geplaceerde evenementen op 1,5-meter afstand toestaan, gelden nog tot 8 maart. Komende maandag moet er een gesprek plaatsvinden tussen het ministerie van Economische Zaken en afgevaardigden uit het nachtleven. Dan zal gesproken worden over de mogelijkheden voor het nachtleven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!