Back Back Achter de schermen

De Mystery visitor: jij iets vriendelijker en wij rennen misschien harder

29 december 2009
Je kent het wel: je staat op het punt om een leuke avond tegemoet te gaan en leest de dress code voor de pers nog even na en volgt het netjes op: hoge pumps, lippen gestift en een lak legging aan. En natuurlijk bewapend met camera's, flitsers en een legio aan batterijen. Want deze avond staat in het teken van BN'ers plus een award uitreiking en alles moet op de gevoelige plaat gelegd worden. Hartstikke leuk! Glitter & Glamour en ik mag er weer deel van uitmaken! Weliswaar náást de rode loper en niet ón stage, maar toch. Dat mag de voorpret niet drukken.

Het gebeurde juist buiten!

Dat je dan als pers compleet als onkruid behandeld wordt is dan weer het andere uiterste. "Euh, hallo! U mag niet buiten bij de entree staan, maar u moet binnen bij de garderobe wachten op de genodigden," was één van de geboden namens de organisatie van het evenement. Ondertussen gebeurde het juist buiten! Niemand, zelfs Van Tellingen en Smulders niet, mocht de BN'ers in hun prachtige outfits bij hun opgepoetste bolides fotograferen. Vooruit, dan maar met z'n allen bij de winderige garderobe waar een wandje met logo's was geplaatst. Als kippen stonden we te roepen en te duwen om vervolgens allemaal met exact dezelfde foto's naar huis te gaan…
 
(Uiteraard nam het persgezelfschap na 30 minuten geen notie meer van de verzoeken van de organisatie en stonden we allemaal hutje mutje buiten.)
Een tochtige hal, lauwe soep en thee zonder zakje…
Tijdens een sitting dinner – helaas, ook daar was niet op pers gerekend – mochten de genodigden genieten van heerlijke gerechtjes en sprankelend entertainment. Dat wisten we, omdat we het op een afstand konden ruiken en horen! We kregen er echter nog geen glimps van te zien… Nee, voor ons was in een zeer tochtige hal onder een roltrap ook een fantastisch diner geregeld: broodjes kaas, lauwe soep, plastic bordjes, net niet gekookt water zónder theezakjes en koffie zónder melk en suiker. 
 
Alles voor free publicity
En als je net je broodje kaas voor de helft achter de kiezen hebt, moet je in de startblokken staan (vergeet niet: op pumps!) omdat over één minuut het moment supreme begint, en de organisatie toch graag heeft dat je dat vastlegt zodat er mooie free publicity voor terugkomt.   
 
Soms vraag je je wel eens af waarom je eigenlijk zo hard rent… Begrijp me niet verkeerd, we doen het met liefde en met passie voor het vak. Maar met een iets vriendelijkere behandeling rennen we misschien nog wel harder!  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!