Back Back Achter de schermen

De Mystery visitor: Geen High maar wel een Low Tea

30 oktober 2009

Samen met een groep vriendinnen besluit ik op een druilerige zondagmiddag te 'high tea-en' in een locatie in het centrum van Amsterdam. We wilden eigenlijk voor 'ultrasjiek' gaan, dus het Amstel was onze eerste keus. Helaas houdt het Amstel niet van grote groepen, en 8 dames was toch echt te veel. Dus, dan maar met hoge hakjes en kousen naar de Dam, kan ook sjiek zijn!

High Tea zonder thee
We hadden gereserveerd voor een High Tea, maar meer dan het aanwijzen van onze tafel was er niet bij. Na zeker 20 minuten kwam een meneer ons vragen of we champagne wilden… Ja hoor, dat lustten wij allemaal wel! (Met opgetrokken wenkbrauwen keken we elkaar al aan). De champagne zat er al bijna in toen er twee schalen met zoetigheid op tafel werd gezet door een jong meisje. We kregen helaas niet de kans om koffie of thee te bestellen. Waar staat het woordje ‘Tea’ in High Tea dan eigenlijk voor?

Dan maar bitterballen…
Zoals je al tussen de regels doorleest, waren we niet erg enthousiast over de High Tea. En dit is pas het begin! We hebben 5 verschillende obers gezien, werden steeds onbewust genegeerd en hebben uiteindelijk bitterballen besteld omdat er geen hartigheid (ja, een paar kleffe boterhammetjes met een kwart blaadje sla) bij het arrangement zat. En toen ik vroeg waarom we eigenlijk zomaar twee schalen neergezet kregen, antwoordde één van de obers met het schaamrood op zijn kaken dat ze er vanuit gingen dat wij deze High Tea wilden en niet de Royal High Tea, waar wel hartigheid bij geserveerd wordt. Met extra kosten (omdat we twee schalen bitterballen a 6 stuks per schaal nodig hadden voor 8 meiden) en een groeiende ergernis beten we ook nog in een stuk plastic… “Tja, dat kan gebeuren. Wilt u misschien nieuwe bitterballen of durft u het nu niet meer aan,” was de reactie van de zoveelste ober.

Sjieke rekening, dat dan weer wel
Ach, we hebben onszelf vermaakt en konden zelfs nog lachen om de toeristen die hun roes uitsliepen in dezelfde lounge als waar de High Tea geserveerd werd. Na een vette rekening (ja, de sfeer en de kwaliteit zijn niet sjiek, de rekening dan weer wel…) zijn we de regen in gestapt en besloten we de volgende keer toch echt naar het Amstel, of misschien wel weer naar de vertrouwde Bakkerswinkel te gaan…

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!