De mooiste verborgen locaties in de natuurDe mooiste verborgen locaties in de natuur
Back Back Locaties

De mooiste verborgen locaties in de natuur

04 februari 2020

Bij het kiezen van een geschikte locatie voor een vergadering of evenement speelt het MVO-beleid van de locatie een steeds grotere rol. Bij Locaties met Meerwaarde(N) hebben ze hier hun specialiteit van gemaakt. Alle locaties op de website hebben ‘meer waarden’ op het gebied van natuur, cultuur en mens. Mooie en inspirerende plekken, soms nog onbekend voor het grote publiek.

Geheimtips

Op de website van Locaties met Meerwaarde(N) staan gerenommeerde eventlocaties, maar ook bijzondere ontdekkingen die je niet zo snel ergens anders vindt. De meerwaarde zit ‘m ook in de uitstraling en het bijzondere verhaal. Esther Wouters deelt graag een aantal ‘verborgen’ Locaties met Meerwaarde(N) in de natuur met je.

 • Art Centre Delft
  Art Centre Delft
 • Grytte Bloemenheuvel
  Grytte Bloemenheuvel
 • De Fruitproeverij
  De Fruitproeverij
 • Ieders Plak
  Ieders Plak
 • Dwingelderheem
  Dwingelderheem

Aardehuis van Kiemkracht

Je hebt locaties die in de natuur liggen. En locaties die zelfs onderdeel zijn van de natuur. Zo’n locatie is Het Aardehuis van Kiemkracht64 nabij Nijmegen. Het aardehuis ligt op een stuk land dat bewerkt wordt in volledige harmonie met de natuur. Het huis zelf is een ecologisch hoogstandje. Een natuurbeleving met zakelijke kwaliteit voor iedereen die een evenement organiseert met een groep van maximaal 40 personen.

Art Centre Delft

Als je erheen rijdt, zie je eerst een heleboel stedelijke bebouwing. Tot je een lange weg inslaat die leidt naar een locatie die groener dan groen ligt. Midden in natuurgebied Midden Delfland. Een plek waar werkelijk alles voorhanden is en alles kan. Art Centre Delft is een oase in de Randstad voor evenementen tot maximaal 220 personen. Het is ook geschikt om met kleinere groepen te vergaderen.

Grytte Bloemenheuvel

Waarschijnlijk ga je na binnenkomst hetzelfde zeggen als wij, toen we Grytte Bloemenheuvel hadden gevonden: ‘Ik ben hier zo vaak langsgekomen, maar ik had geen idee dat dit hier stond!’ Op loopafstand van station Driebergen-Zeist ligt deze cultuurhistorische locatie haast verstild in een parkachtige omgeving. Alles met aandacht, is hier het motto. Dat geldt zeker ook voor de stijlvolle Scandinavische inrichting. In de Serre kun je met maximaal 25 mensen terecht, er zijn vergaderruimtes voor kleinere groepen.

De Fruitproeverij

Rijswijk ligt niet alleen maar bij Den Haag. Daar kom je achter als je een heel eindje door het land van Flipje hebt getuft om bij de Fruitproeverij in Rijswijk Gelderland aan te komen. Midden in de Betuwe vind je hier een boerderij, een grote pluktuin en een geheel ecologisch, modern en strak vormgegeven vergaderhuis voor maximaal 12 personen. Als je hier blijft slapen ben je er echt even helemaal uit. Dat geeft je ook de gelegenheid om kennis te maken met de bijzondere kookkunst van Pauline, die de gave bezit voor elke smaak of dieet heerlijk vegetarisch te koken.

Off the beaten track

Echt even weg in eigen land, dat kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld bij Dwingelderheem in Drente, waar een moderne duurzame vergaderlocatie ligt die haast opgaat in het Drentse landschap. Of ga naar Ieders Plak op Terschelling. Zodra je gasten met de boot het vaste land verlaten, ontstaat meteen ruimte voor nieuwe ervaringen. Uit onderzoek blijkt dat kijken naar natuur goed is voor mensen. Bij Dwingelderheem en Ieders Plak vind je dat nog. Hier ben je op avontuur in eigen land.

Meer tips en het E-paper ‘Duurzaam organiseren’ ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!