De Meervaart verstaat de kunst van maatschappelijk verantwoord ondernemenDe Meervaart verstaat de kunst van maatschappelijk verantwoord ondernemen
Back Back Locaties

De Meervaart verstaat de kunst van maatschappelijk verantwoord ondernemen

05 juli 2017

Theater de Meervaart is al sinds 1977 de spil van het culturele leven in Amsterdam Nieuw West. Een theater met een veelzijdige programmering voor iedere Amsterdammer. Het nieuwe seizoen start vanaf september met inspirerende voorstellingen van Daniël Arends tot producties van De Nationale Opera en het Nationaal Ballet. Naast de ongeveer 300 voorstellingen per jaar, biedt de Meervaart jaarlijks onderdak aan ongeveer 150 nationale en internationale congressen en bijeenkomsten.

Congrescapaciteit

U kent De Meervaart vást van die mooie theatervoorstelling. Of als u er recent was, net als ik, herinnert u zich de über vriendelijke receptioniste. U zat in de Rode (de grootste zaal met een capaciteit van 800 personen) of Blauwe zaal (capaciteit van 265 personen), de twee zalen die het theater rijk is. Rood of blauw, vanwege de kleur van de stoeltjes. De Blauwe zaal kan zich zelfs ontdoen van haar stoeltjes waardoor het een prachtige grote open zaal wordt. Bijzonder detail is dat wanneer de theatergordijnen weggeschoven zijn een transparante glaswand van vloer tot plafond zichtbaar wordt, waardoor het bijna lijkt alsof je óp het water vergadert of borrelt. De Sloterplas ligt aan je voeten in deze ruimte. De zaal kan eveneens gebruikt worden voor vergader- of dinerarrangementen en staat zo garant voor een bijzondere ervaring. Na een grondige verbouwing in 1999 telt De Meervaart maar liefst 10 vergaderzalen met een maximale capaciteit van 120 personen per zaal. Dit maakt De Meervaart de ultieme plek voor jouw congres.

Hospitality 

Theater de Meervaart creëert het hospitality gevoel dat sterrenhotel waardig is. De rode loper voor de deur ligt altijd uit bijvoorbeeld. De sfeer is huiselijk en warm. Het is schoon, overzichtelijk en intiem. De theaterzalen hebben ieder een eigen foyer waar– zoals nu het geval is voor het tweedaags Savage Marketing Event– genoeg ruimte is voor het plaatsen van stands. De theatersfeer geeft net dié extra touch aan uw evenement, wat zich laat vertalen in het gevoel ‘er even uit te zijn’ en verwend te worden door de gastvrije benadering van het personeel. Als congresorganisator - zie ik met eigen ogen – kunt u er op rekenen dat er naar u geluisterd wordt en direct geacteerd wordt na een vraag. Het technisch personeel is communicatief vaardig en kent het theater op zijn duimpje. Met alle benodigde technische middelen en kennis in huis, wordt in overleg gezorgd voor de beste aanpak. Hoog tijd om te laten weten wat De Meervaart nog meer doet.

Jeugdeducatie  

Wanneer u iets organiseert in De Meervaart draagt u bij aan de gemeenschap door iets terug te geven via jeugdeducatie. In de catacomben van het theater bevinden zich de Meervaart studio’s, Studio West en Vier West. Bij de laatste komen de allerjongsten vanaf 2-jarige leeftijd in aanraking met podiumkunsten zoals theater- en zangles. Studio West heeft drie grote studio’s, ook in te zetten voor zakelijke evenementen, waar onder andere workshops DJ, camera- en acteerlessen gegeven worden. Hier ontwikkelt jong creatief talent zich om uiteindelijk het grote podium te betreden.

Bereikbaarheid  

Het centrum van Amsterdam wordt te klein en het uitgaansleven vindt steeds meer plaats aan de rand van de hoofdstad. De Meervaart is uitstekend bereikbaar per tram die stopt voor de deur. U bent vanaf het theater binnen 10 minuten in het centrum van de stad, maar bijvoorbeeld ook binnen een half uur op Schiphol. Treinstations Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Sloterdijk zijn zeer dichtbij en komt u met de auto, dan kunt u die in de nabijgelegen parkeergarage van het aangrenzende winkelcentrum parkeren. Maar liefst 450 plekken om er één van uit te kiezen voor 8 euro per dag. Voor een ludieke entree komt u per boot. De Meervaart grenst aan de Sloterplas. Een vergaderarrangement kan op deze manier prima gecombineerd worden met een vaartocht door Amsterdams water. Of een theatervoorstelling.

Stichting

De gemeente Amsterdam en ook stadsdeel Nieuw West zijn kind aan huis in De Meervaart, maar ook scholen, zorg- en overheidsinstellingen zijn graag te gast. Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis organiseert binnenkort weer haar jaarlijks congres, waarbij de twee theaterzalen worden gebruikt en maar liefst 35 standhouders aanwezig zullen zijn. Onder andere Microsoft, Google en bijvoorbeeld Nike vullen als corporate bedrijven het lijstje bekende congresorganisatoren in De Meervaart aan.

Dat bedrijven het steeds belangrijker vinden iets terug te doen voor de maatschappij maakt de keuze voor De Meervaart een gerichte keuze. Zoals gezegd, de opbrengsten uit de commerciële verhuur worden gebruikt om de overige activiteiten in het theater actief en gezond te houden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Jeugdeducatie heef een prominente plek verworven in de bedrijfsvoering waardoor De Meervaart het etiket ‘sociaal ondernemend’ waardig kan dragen. Het theater vervangt op dit moment ook gefaseerd alle verlichting door LED lampen, wat minder co2 uitstoot oplevert.

In het horecagedeelte van het theater ligt de nadruk op duurzaamheid. Met het serveren van gefilterd water doneert De Meervaart 30 cent per liter aan Made Blue. Deze organisatie zorgt er voor dat 1000 x zoveel schoon drinkwater elders op de wereld is. Vanwege het duurzame karakter stroomt Gulpener bier uit de vaten en is Grape District als Amsterdamse maker hofleverancier van de wijnen mede vanwege haar prijs/kwaliteit verhouding. Naast uw kopje koffie of thee ligt chocolade van Tony Chocolonely, fairtrade gecertificeerd. Kiest u voor de vegetarische bitterballen? Weet dan dat de inhoud op koffieprut geteeld wordt. 
Een diner organiseren kan met vaste catering partners die vanwege een aanverwante maatschappelijk georiënteerde doelstelling zijn gecontracteerd.

De Meervaart weet dus wat maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent. 
Ontdek het zelf in De Meervaart. De rode loper ligt voor u klaar!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!