De magie van Attractiepark ToverlandDe magie van Attractiepark Toverland
Back Back Locaties

De magie van Attractiepark Toverland

09 mei 2017

In het Limburgse dorpje Sevenum staat één van de grootste attractieparken van ons land: Toverland. Een paradijs voor de hele familie; gasten komen ogen en oren tekort in de talloze attracties. Ook bedrijven laten zich steeds meer onderdompelen in de magische wereld van Toverland. Feesten en zakelijke bijeenkomsten zijn er mogelijk in allerlei thema's, voor allerlei doelgroepen en voor vrijwel elke groepsgrootte. Van een relatiedag voor 20 personen tot een groots parkfeest voor 8000 personen. Ze liften mee op de vrolijke energie die het attractiepark de bezoekers geeft.

Voor gezinnen én bedrijven

Toverland werd vijftien jaar geleden opgericht. Het terrein is achttien hectare groot en telt zowel indoor als outdoor attracties. Van een achtbaan en een wildwaterbaan buiten tot de magische wereld van duizend-en-één nacht en een Magic Forest binnen. Het gaat goed met het familiebedrijf: er staan uitbreidingsplannen op de planning. De missie van Toverland is: gelukservaringen creëren. Dat lukt heel goed: kinderen gaan op in de magische belevingswereld en ouders lopen er steevast met een glimlach rond.

Ook bedrijven weten het relatief jonge attractiepark te vinden. Er zijn legio mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten met een 'fun' karakter. Van inschrijffeesten voor personeelsverenigingen tot maatwerk evenementen en alle variaties daartussenin. Populair zijn de bedrijfsfamiliedagen: via het bedrijf met het hele gezin een dagje genieten van het hele park. Met een Magisch Welkom in één van de locaties, een Betoverende lunch, eventueel aangevuld met entertainment, zoals een ballontovenaar, een tafelgoochelaar en schminkers. Dit concept is al mogelijk vanaf 20 personen tot enkele duizenden.

Van duizend-en-één nacht tot het Oktoberfest

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor zakelijke groepen. Zoals het Oosterse Magische Medina-arrangement: buikdanseressen, een fakir en een waarzegger dompelen de gasten in een decor van hoge muren met prachtige nisjes onder in een sfeer van duizend-en-één nacht. Geschikt voor groepen van 150 tot 800 personen.

In de Magic Forest bevinden zich twee feestlocaties: de Biergarten en Wunderbar. De Biergarten is een plek die met schlagermuziek, grote bierpullen en bockworst de sfeer van een Duits-Oostenrijks Oktoberfest uitstraalt. Leuk voor groepen tussen de 150 en 480 personen. De Wunderbar is een kruising tussen een Alpenchalet en een Grand Café en is berekend op een feest van 100 tot 300 personen in elk gewenst thema, compleet met een DJ of een live band en natuurlijk lekker eten en drinken. Ook een prima plek voor lunches, ontvangsten en avondfeesten. Zoals overal in Toverland is de thematisering zover doorgevoerd, dat je in deze locaties even weg bent van de wereld van alledag. In de ontspannen setting vieren gasten ongedwongen feest en zijn ze meer ontvankelijk voor zakelijke boodschappen.

Brainstormen in Mystique

Bedrijven die hun evenement willen starten met een zakelijke component, kunnen zich afsluiten van alle vrolijke hectiek in Confertainmentroom Mystique. Dat is een multifunctionele ruimte met professionele presentatie apparatuur in een oosterse setting. Mystique heeft de ovale vorm van een amfitheater voor 110 personen en sluit op wonderlijke wijze alle decibellen van buiten af, zodat inspiratie en bezinning alle ruimte krijgen. Zo heeft elke locatie op het attractiepark een speelse twist.

 • Fotografie: Robert van Ingen
  Fotografie: Robert van Ingen
 • Confertainmentroom Mystique
  Confertainmentroom Mystique
 • De magie van Attractiepark Toverland
  De magie van Attractiepark Toverland
 • De magie van Attractiepark Toverland
  De magie van Attractiepark Toverland
 • Katara Plaza
  Katara Plaza
 • Midzomeravond
  Midzomeravond

Tropisch feestvieren in de buitenlucht

Nu het zonnetje weer begint te schijnen, zijn feesten en evenementen in de buitenlucht ook een optie. Zoals een tropisch feest in het Caraïbische Katara Plaza. Met uitzicht op een belevingsgebied met fonteinen. Mocht het toevallig toch gaan regenen, dan biedt het grote overdekte terras onderdak voor groepen tot 300 personen. Je waant je al snel in de tropen en gedachten aan dagelijkse beslommeringen glijden van je af.

Meedenken met magische concepten

De Magische Weide (met op de achtergrond de reusachtige achtbaan en Troy (geïnspireerd op het paard van Troje) kan ingezet worden voor festivalachtige events, compleet met tenten en foodtrucks. Dat kan zowel overdag als 's avonds voor groepen tot 1500 personen. 'We denken voor de invulling van maatwerk events met bedrijven mee, creëren mogelijkheden, doen suggesties en bieden alternatieven', vertellen Jeanine Theeuwen en Tamara Thijssen, van de afdeling Sales Events van Toverland. 'Veel bedrijven, die hier komen, willen hun bijeenkomst koppelen aan magie. Daarvoor hebben we natuurlijk alle denkbare aanknopingspunten. Maar voor elk ander thema bieden we ook suggesties'.

Er zijn ook bedrijven die het park in z'n geheel afhuren voor een dag- of avondopenstelling. Dat kan voor groepen tot 8000 personen (en in de nabije toekomst, na de uitbreiding van het park, loopt dat aantal zelfs op tot 12.000 personen). Zodra de schemering invalt en fonkelende lichtjes door het hele park branden, is er weinig fantasie voor nodig om de magie van Toverland te ervaren. Bijkomend voordeel van het park is z'n compactheid: ondanks de grote omvang raak je je collega's niet kwijt en kun je je overal oriënteren. Eigenlijk is er voor elke groep en elk bedrijf wat wils, zelfs voor heel kleine groepen. Zij melden zich vaak aan voor de inschrijffeesten, die er in diverse thema's zijn. Want als je eenmaal de magie van Toverland hebt ervaren, laat het je niet snel los.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!