De Maaspoort gaat terug naar 'normaal'De Maaspoort gaat terug naar 'normaal'
Back Back Nieuws

De Maaspoort gaat terug naar 'normaal'

16 september 2021

De persconferentie van 14 september gaf reden tot vreugde bij De Maaspoort Theater & Events in Venlo. Het theater mag weer open voor de volle 100% zonder 1,5 meter-maatregelen. Gasten dienen dan wel een geldig coronatoegangsbewijs te kunnen tonen bij de voordeur van het theater. Ook voor een bezoek aan de restaurants is het coronatoegangsbewijs voortaan nodig.

Een versoepeling die in Nederland veel stof doet opwaaien. De Maaspoort gaat er vanuit dat het een tijdelijke maatregel is die ook weer zal verdwijnen. Het theater had afgelopen week de gasten van voorstellingen al geïnformeerd over het coronatoegangsbewijs. Daar kwamen begripvolle reacties op.

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september is het coronatoegangsbewijs verplicht in restaurants en theaters werd gisteren bekend gemaakt. Het coronatoegangsbewijs is de QR-code die iemand in de corona-check-app kan tonen wanneer hij of zij minstens 2 weken volledig gevaccineerd is, een negatieve testuitslag heeft via testenvoortoegang.nl of een bewijs van herstel van corona heeft.

De Maaspoort werkt vanaf 21 september al met het coronatoegangsbewijs. Dan staat de eerste grote voorstelling van het seizoen gepland, ALZHEIMER met Suzan Seegers. Ze gaan er vanuit dat bij alle voorstellingen tot minimaal 1 november een coronatoegangsbewijs verplicht zal zijn.

 

Foto: René Snijder Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!