Back Back Nieuws

De Lotto viert 50-jarig bestaan met '50 Jaar Winst voor Nederland'

18 december 2011
De Lotto vierde afgelopen maandag haar 50-jarig jubileum in het World Forum in Den Haag. Eventmarketing bureau Dechesne & Boertje ondersteunde De Lotto met de conceptontwikkeling en productie van het jubileumevenement.

 

50 jaar De Lotto

De Lotto bestaat sinds 1961. Met de merken Lotto, Toto, Lucky Day en Krasloten investeert De Lotto in de maatschappij. Jaarlijks doneert De Lotto ruim 80 miljoen euro aan instellingen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In de afgelopen jaren is dit bedrag opgelopen tot meer dan € 1,8 miljard. Dit inspireerde tot het jubileumthema ’50 Jaar Winst voor Nederland’.

 

Aanwezigheid Kroonprins Willem-Alexander

Tijdens het middagprogramma ontving Kroonprins Willem-Alexander het eerste exemplaar van een prachtig jubileumboek uit handen van Harrie Linders, algemeen directeur van De Lotto en Lotto-ambassadeur Pieter van de Hoogenband. Het boek, met als titel ‘Trots’, omvat verhalen en foto’s van bijzondere mensen die in de afgelopen vijftig jaar veel betekend hebben voor de Nederlandse sport en goede doelen.

 

Jubileumprogramma

Tijdens een warm jubileumprogramma met indrukwekkende films interviewde Humberto Tan bekende sporthelden die een decennium in het boek vertegenwoordigen, zoals Sjoukje Dijkstra (jaren 60), wielrenner Hennie Kuiper (jaren 70), schaatsster Yvonne van Gennip (jaren 80), volleyballer Peter Blangé (jaren 90) en zwemmer Pieter van den Hoogenband (2000).

 

Inspirerende presentaties

Na de jubileumshow waren er 10 workshops waarbij de circa 300 gasten goede doelen hielpen met een specifieke uitdaging. De middag werd afgesloten met inspirerende presentaties van Olympischkampioenen Joop Alberda en Peter Blangé én Robin van Galen en Daniëlle de Bruin. 's Avonds produceerde Dechesne & Boertje (in samenwerking met NOC*NSF, De Lotto en NOS) het feest dat rondom het Sportgala werd georganiseerd. De gasten vierden nog tot in de late uurtjes de overwinningen van sporters en sportploegen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!