‘De Leukste Huiskamer’ is er klaar voor‘De Leukste Huiskamer’ is er klaar voor
Back Back Nieuws

‘De Leukste Huiskamer’ is er klaar voor

16 juni 2021

Afgelopen week is na lang wachten EURO 2020 gestart. Het Europees kampioenschap voetbal dat omwille van corona een jaar later plaatsvindt dan gepland. DeGemeente Amsterdam is een van de elf speelsteden en mag trots vier wedstrijden hosten in de Johan Cruijff ArenA.In totaal kent het toernooi meer dan vijftig poule- en finalewedstrijden die allemaal thuis voor de buis kunnen worden bekeken. Het publiek kan via DeLeuksteHuiskamer.nl Amsterdammers opgeven voor een wel heel bijzondere kijkervaring in De Leukste Huiskamer van Nederland.

Wedstrijd bekijken op bijzondere plek

In Amsterdam wonen mensen van alle nationaliteiten die elk hun eigen landenteam willen bekijken en aanmoedigen. Wie verdient het om één van deze wedstrijden te bekijken op een wel héél bijzondere plek?

Echte kampioenen in het zonnetje zetten

Zo wordt De Leukste Huiskamer de ‘place to be’ deze voetbalzomer. ‘Met deze actie hopen we de echte kampioenen van onze stad in het zonnetje te zetten en ze een leuke en unieke Amsterdamse ervaring te bieden die ze nooit meer zullen vergeten’, aldus Simone Kukenheim van de Gemeente Amsterdam in samenwerking met XSAGA, The Experience Company.

Brugwachtershuisje

De gelukkigen worden per speciale boot in hun eigen stadsdeel opgehaald en via de Amsterdamse grachten naar het brugwachtershuisje op de Amstel gevaren. Eenmaal ter plekke worden zij feestelijk ontvangen om daarna samen naar de voetbalwedstrijd te kijken. In de pauze van de wedstrijd zijn zij getuige van een verrassende pauzeact en krijgen ze per landenthema De Leukste Hapjesplank, samengesteld door lokale ondernemers die het afgelopen periode zwaar te verduren hebben gehad. 

Foto: Jorrit Lousberg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!