De leukste evenementen in Q3 & Q4De leukste evenementen in Q3 & Q4
Back Back Nieuws

De leukste evenementen in Q3 & Q4

27 juli 2022

Zin om er op uit te gaan? In het Inspiratiemagazine Q3 & beyond hebben wij een lijst van 10 leuke najaars evenementen onder elkaar gezet. Van Amsterdam Dance Event en het Nederlands Film Festival tot de Museumnacht en het Amsterdam Light Festival. De komende maandag staat de evenementenagenda weer bomvol!

Kaasmarkt Alkmaar (elke vrijdag tot 24 september)

De Kaasmarkt in Alkmaar is iedere vrijdag open voor kaasliefhebbers. Deze markt is de absolute trekpleister van Alkmaar en wordt al sinds 1365 gehouden.

Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort (2 tot 4 september)

Na een geniale editie in 2021, is wereldkampioen Max Verstappen in september terug op Nederlandse bodem voor zijn home Grand Prix.

Wereldhavendagen Rotterdam (2 tot 4 september)

De grootste haven van Europa is in het weekend van 2 tot 4 september open voor bezoekers. Bootliefhebbers krijgen een excursie door de haven of mogen aan boord bij boten die voor anker liggen.

Nederlands Film Festival Utrecht (21 tot 30 september)

Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht wordt er meer dan 400 korte en lange films afgespeeld op vijftien locaties.

Leidens Ontzet (2 tot 3 oktober)

Bevrijdingsdag maar dan op z’n Leidens. Op 2 en 3 oktober viert iedereen in Leiden de ontzetting van het Spaanse leger in 1574. En ja, echt op z’n Leidens. Er is namelijk kermis, parade, concerten, markt, feesten, vuurwerk en heel veel drank.

Amsterdam Dance Event (19 tot 23 oktober)

Wie na de zomer nog niet is uitgefeest, wordt tijdens ADE zeker niet teleurgesteld. De hele stad staat eind oktober in het teken van dance. Vijf dagen lang reizen ’s werelds bekendste DJ’s af naar Amsterdam voor het grootste dance evenement ter wereld!

Dutch Design Week Eindhoven (22 tot 30 oktober)

Wereldwijd reizen er mensen af naar Eindhoven voor de Dutch Design Week. Waar jonge talenten maar ook bekende exposanten staan om hun designs te tonen en workshops te geven.

Affordable Art Fair Amsterdam (27 tot 30 oktober)

Kunst hoeft namelijk niet duur te zijn, dat laat de Affordable Art Fair Amsterdam zien. Hier vind je prachtige kunstwerken, foto’s en sculpturen voor niet meer dan €5000,-.

Museumnacht Amsterdam (5 tot 6 november)

Musea maar dan anders. Tot laat in de nacht genieten van optredens, hapjes en drankjes in 50 verschillende musea tijdens Museumnacht Amsterdam.

Amsterdam Light Festival (1 december tot 22 januari)

Om het jaar mooi af te sluiten kun je in Amsterdam een bezoekje brengen aan de mooi gedecoreerde grachten vol met lichtgevende kunstwerken. Dit kan vanaf de boot, maar ook lekker te voet.

Het hele artikel is te lezen in het Inspiratiemagazine Q3 & Beyond

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!