Back Back Achter de schermen

de lange nekken

06 maart 2007

Ik heb een hele leuke avond gehad.

Zo voor de duidelijkheid. Ik heb namelijke ooit geleerd, dat het heel onbeleefd is om onaardige dingen te roepen tegen de mensen die je een leuke avond aanbieden. Tja wat moet je dan. Laat ik eens beginnen met te zeggen, dat ik het erg leuk en inspirerend vond om zo ontzettend veel mensen uit de branche te ontmoeten. Ga ik vervolgens even roepen hoe ik de avond ervaren heb.

Ik las net het artikel van Henk-Jan waarin hij een bezoeker quote die blij is dat de avond inhoudelijk was, want ‘daar gaat het om bij de uitreiking van Giraffes’. Dat was niet, wat ik ervaren heb, sterker nog de meest gehoorde reactie was; tjonge wat een lang programma (en dan druk ik me huh, diplomatiek uit). Nou ja daar kunnen we uren over debatteren, doe ik maar niet. Wat ik miste, was passie, vuur, emoties…. Winnaars die een dankwoord uitspreken, daar komen we voor, tranen, lachen en natuurlijk vinden we daarna dan allemaal dat de jury veilige of domweg foute keuzes maakt (vinden we nu ook) enfin.

Volgend jaar dus zo; de genomineerde met hun presentatie op highprofile.nl (gelijk nog meer traffic) vervolgens in de zaal, met 1 filmpje de 3 genomineerden. Dan een juryvoorzitter met een gouden envelop, een paar zinnen over de winnaar, een livebandje met een roffel, de bekendmaking, confetti, een winnaar, een mooie meid met een bos bloemen, zoenen, dank u, ik had het niet verwacht, speech, tranen, applaus. en dat dan 3, 4 of 5 keer. Iedereen een boekje met juryrapport of een link naar de website mee naar huis (persoonlijke inlogcode) misschien nog een leuk optreden. En hop naar de borrel, die (by the way) geweldig was.

Nog een paar observaties van gisteren. Leuk om wat bloggers te ontmoeten; zo live. Top idee van Marc en Bas om een rapper hun presentatie te laten doen. Jammer van de techniek, maar was ook wel ff een leuke onderbreking (‘mister beamer’) Hoe lopen de anekdotes van Jan-Douwe af? geloven jullie echt in de kracht van de herhaling? (heel vaak dezelfde info gehoord) Wat zijn er toch veel leuke mensen in de branche, met leuke ideeen; theater in een lijkenbak Dj’s in een vw bus en bouwkundig ingenieurs die eigenlijk Jazz-pop zangerers zijn, een enorm aanstekelijke lach hebben en een prachtig bedrijf met heerlijke artiesten hebben neergezet. En Natuurlijk was het fijn om Diederik weer te zien (en Ad, Aad, Erik, Hans, 2e Hans, Henk-Jan, Simon, Huub, Tanja, Renate, Rik, Jan-Douwe en de rest natuurlijk….)

Kortom, ik heb een leuke avond gehad.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!