Back Back Nieuws

De Kromme Dissel viert 40 jaar Michelin-ster bekroning

26 januari 2011
Restaurant de Kromme Dissel, restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, heeft deze week gevierd dat zij al veertig achtereenvolgende jaren zijn onderscheiden met een Michelin-ster. Deze viering gebeurde met een proeverij van gerechten van de vier chef-koks die de afgelopen vier decennia de scepter zwaaiden in de Kromme Dissel.

 

Topprestatie

De Kromme Dissel opende haar deuren in 1968 en al in 1971 behaalde de toenmalige chef-kok Bert Willemsen de Michelin-ster. Na hem waren achtereenvolgens Klaas Jan van Kammen, opnieuw Bert Willemsen, Angelique Schmeinck en de afgelopen tien jaar chef-kok Tonny Berentsen en zijn team verantwoordelijk voor deze topprestatie.

 

Bekroning door de gasten

‘De gast plezieren is het mooiste wat er is en als ze dan terugkeren is dat een geweldig compliment. Door de jaren heen hebben we een groot aantal vaste gasten ontvangen en ik zie de bekroning door Michelin dan ook als een bekroning door onze gasten. Een restaurant zonder gasten heeft geen Michelin-ster, zo simpel is het’, verklaart Tonny Berentsen.

 

Gepassioneerd team

Ter gelegenheid van 40 jaar bekroning kookte hij voor de aanwezige gasten diverse klassiekers van de chef-koks die in de Kromme Dissel hebben gestaan. ‘Na 40 jaar constante bekroning is het zeer inspirerend om te zien hoe gedreven en gepassioneerd dit team elke dag bezig is om zich verder te verbeteren’, aldus general manager Peter de Beer van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland.

 

Speciale activiteiten

In het kader van 40 jaar bekroning vinden er dit gehele jaar tal van activiteiten plaats waaronder een aanbod voor gasten die een 40-jarige verjaardag of jubileum te vieren hebben, een aanbieding voor een overnachting na een diner in de Kromme Dissel en een bijzondere viergangen voorjaarslunch in mei, juni en juli.

 

Foto: de vier sterrenchefs, v.l.n.r. Tonny Berentsen, Angelique Schmeinck, mevr. van Kammen (weduwe van Klaas-Jan van Kammen), Bert Willemsen en general manager Peter de Beer. Fotografie: Foto Mireat Gendt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!