De Krimpenerwaard zet zichzelf op de Food kaartDe Krimpenerwaard zet zichzelf op de Food kaart
Back Back Nieuws

De Krimpenerwaard zet zichzelf op de Food kaart

10 april 2017

Het nieuwe toeristisch seizoen van de Krimpenerwaard is geopend. Dat gebeurde afgelopen donderdag in Theater Concordia in Haastrecht, in het bijzijn van belanghebbenden uit de recreatieve en toeristische sector in de Krimpenerwaard. In het theater werden onder andere de nieuwe evenementenbrochure en de foodkaart gepresenteerd. Wethouder Blok: 'Ik ben positief verrast door alle nieuwe initiatieven die ik in de workshops voorbij heb horen komen. Samen zetten we met deze nieuwe impulsen onze prachtige Krimpenerwaard dit seizoen nog steviger op de kaart.' 

Aftrap toeristisch seizoen: in de kaarten kijken

De ongeveer 75 deelnemers hoorden tijdens de opening niet alleen alles over de toeristische ontwikkelingen in de Krimpenerwaard maar gingen ook zelf aan de slag in drie workshops. Zij kwamen met veel nieuwe ideeën op het gebied van onder andere kinderactiviteiten, de ‘must sees’ en horeca en detailhandel. De opening van het toeristisch seizoen was een initiatief van Stichting Promotie Krimpenerwaard, Vlist Onderneemt en Zilverstad Marketing in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard.

Evenementen en eten: het staat op de kaart

Van Ammerstol tot Vlist: wat is er allemaal te doen dit seizoen? De nieuwe evenementenbrochure met een uitgebreid overzicht van alle evenementen in de Krimpenerwaard werd tijdens de opening gepresenteerd. De folder is hier te downloaden. Geen zin in een evenement? Trek erop uit en bezoek de producenten van lokaal lekkers. Van boerenkaas en ijs tot chocolade en honing, van verse koeienmelk en witlof tot rundvlees en speciaal bier: het is allemaal te vinden in deze regio. Ontdek alle ambachtelijke producten met de Krimpenerwaard Food Kaart.

Over de Krimpenerwaard

De Krimpenerwaard is een ‘eiland’ in het Groene Hart, een groene oase in het midden van de Randstad, gelegen tussen de steden Rotterdam en Gouda. De rivieren de Lek, de Vlist en de Hollandse IJssel vormen de grens van de Krimpenerwaard. Metershoge rivierdijken en stenen kades beschermen de gemeente Krimpen aan den IJssel en de gemeente de Krimpenerwaard, met de kernen Berkenwoude, Bergambacht, Ammerstol, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Haastrecht, Vlist, Stolwijk en Schoonhoven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!