Back Back Nieuws

De Kookfabriek opent multifunctioneel kooktheater Rotterdam

07 maart 2013
De Kookfabriek opent in april een derde culinaire venue in Nederland. Na Amsterdam en Den Haag zal in Rotterdam dit multifunctionele kooktheater worden geopend in een gloednieuwe setting. In het statige gebouw St. Jobsveem aan de Lloydstraat komt hier mede door de opzet van 14 innovatieve kookunits veruit de grootste kookstudio van Rotterdam en omstreken.

De Kookfabriek biedt 365 dagen per jaar de mogelijkheid tot culinair entertainment, in de vorm van boekingen voor kleinere en grotere groepen, of door aan te sluiten bij regelmatig terugkerende masterclasses van bekende chefs als Julius Jaspers.

Locatie
De locatie is geselecteerd vanwege de uitstraling, bereikbaarheid en het groeiend aantal activiteiten in dit gedeelte van de Maasstad. Het pand beschikt over meerdere etages maar heeft door de verschillende vides een zeer open karakter. Door deze bestaande indeling en de sfeervolle inrichting komen gasten onmiddellijk in een gastvrije en culinair inspirerende sfeer terecht. De inrichting is, net zoals in de andere vestigingen, het paradepaardje van initiatiefnemers Ronald ten Berg, Marc Klok en Jan Maarten Kruyt. Er is een moderne ambiance met onbeperkte functionaliteiten en een warm horecagevoel gecreëerd, met respect voor de industriële elementen die in het honderdjarige pand aanwezig zijn.

Samen de keuken in
Het ondernemerstrio is trots om ook in deze tijden een nieuwe locatie te kunnen openen. ‘15 jaar geleden zijn we aan dit avontuur begonnen en deze derde nieuwe vestiging voelt als een kroon op ons werk’, aldus mede-eigenaar Jan-Maarten Kruyt. ‘Onze kracht is dat wij een middag- en/ of avondvullend programma kunnen bieden voor een heel acceptabele prijs. Gasten ervaren het als een avondje uit in twee gedeeltes. In het eerste gedeelte wordt er onder professionele begeleiding en het genot van een goed glas wijn samen gekookt, in het tweede gedeelte worden de zelf bereide gerechten met elkaar geproefd. Dus letterlijk ‘samen de keuken in’ dat blijft het hart van ons concept. Daarnaast vinden veel bedrijven en hobbyclubs onze locaties ideaal voor workshops, productpresentaties, proeverijen, vergaderingen en wedstrijden die regelmatig op televisie worden uitgezonden’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!