De Koningshof: filevrije event- en congreslocatie op middenstip van Nederland De Koningshof: filevrije event- en congreslocatie op middenstip van Nederland
Back Back Locaties

De Koningshof: filevrije event- en congreslocatie op middenstip van Nederland

16 januari 2018

Smaakvol, tijdloos, multifunctioneel en centraal gelegen. Gemakkelijk aan te rijden uit alle windrichtingen, filevrij en met een no-nonsense totaalorganisator op de achtergrond. Dat is De Koningshof, de congres- en eventlocatie 'op' het voormalige visserseiland Urk. Geschikt voor intieme en sfeervolle bijeenkomsten van enkele tientallen personen en tegelijkertijd groot genoeg voor mega evenementen tot 2000 mensen. Exclusief beschikbaar voor elke partij. Flexibel ontworpen, zodat er natuurlijke overlopen ontstaan tussen bijvoorbeeld plenaire bijeenkomsten, break out sessies en food uitgifte pleinen. Gelegen in het pittoreske vissersdorp Urk met z'n unieke sfeer.

De Koningshof is een zusterbedrijf van Willem de Boer Food & Events uit Emmeloord, vijftien kilometer verderop in de Flevopolder. Dit familiebedrijf timmert al 35 jaar aan de weg met partycatering en – sinds een jaar of vijftien - ook met de totale evenementenorganisatie. Een full service partycateraar dus, met ruim 50 medewerkers op de payroll.

Eigenlijk steunt het culinair getinte familiebedrijf op vier 'tafelpoten': naast Willem de Boer Food & Events en De Koningshof zijn dat Snack Plaza (in 2009 uitgeroepen tot beste snackbar van Nederland) en CuliCare (een foodproductiebedrijf voor de zorg dat onder meer een innovatief foodconcept aanbiedt in het MCL Ziekenhuis te Leeuwarden). Kernwaarden van dit familiebedrijf zijn creativiteit, innovatie en flexibiliteit. Het DNA ademt een no-nonsense mentaliteit: bescheiden, hardwerkend en waar voor hun geld biedend.

Unieke geografische ligging

'De Koningshof heeft een eigen look & feel,' vertelt Henk de Boer, die samen met zijn broers Willem en René eigenaar is van Willem de Boer Food & Events. De locatie ligt bij velen die op zoek zijn naar een (grote) centrale eventlocatie niet meteen op de radar. Ten onrechte, zo blijkt uit de feiten. 'Uniek is de geografische ligging.' Op een tekening demonstreert Henk de Boer de reistijd vanuit de Randstad, het zuiden en het noorden van het land naar De Koningshof. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Apeldoorn duurt de autorit vijftig minuten, vanuit Zwolle een half uur en vanuit Heerenveen 35 minuten. 'Ideaal voor bedrijven met meerdere vestigingen in het land die een centrale meeting of feest willen organiseren. Urk ligt op de middenstip van Nederland.'

  • De Koningshof: filevrije event- en congreslocatie op middenstip van Nederland
    Willem de Boer Food & Events in Emmeloord
  • De Koningshof: filevrije event- en congreslocatie op middenstip van Nederland
    Op locatie

Unieke sfeer op eiland dat vasteland werd

Niet alleen de ligging is uniek, ook de sfeer en de mogelijkheden op Urk en het IJsselmeer zijn talrijk. Het pittoreske dorp was vroeger een eiland in de Zuiderzee. Urk ademt dan ook in alles visserij en scheepvaart; van de Vuurtoren tot Museum het Oude Raadhuis. Zakelijke bijeenkomsten in de Koningshof zijn gemakkelijk te combineren met rondvaarten, fietstochten en wandelingen door de smalle steegjes van het vissersdorp, waar de anekdotes en verhalen over het rijke verleden voor het oprapen liggen. De ligging van De Koningshof aan het IJsselmeer maakt daarnaast zeilarrangementen aantrekkelijk voor zakelijke bezoekers.

Wie een evenement in De Koningshof houdt, lift meteen mee op de verzamelde expertise en ervaring die de vier zusterbedrijven in de afgelopen drie decennia hebben opgebouwd. Henk de Boer: 'De Koningshof is een autonoom bedrijf. Speciaal ontworpen voor zakelijke evenementen en particuliere bijeenkomsten, zoals bruiloften. feesten en partijen. Logistiek zodanig ingericht dat er natuurlijke overgangen ontstaan tussen de verschillende programma onderdelen.' Waar nodig of gewenst, springt Willem de Boer Food & Events bij. Henk de Boer: 'De wisselwerking tussen onze bedrijven leidt tot extra expertise, logistieke voordelen en een concurrerende prijs.'

Opdrachtgevers herkennen de ziel van een familiebedrijf

Alle vier bedrijven van de familie De Boer kenmerken zich door een goede prijs/kwaliteit verhouding. Waar veel andere cateringbedrijven de afgelopen crisisjaren in zwaar weer verzeild raakten, doorstonden de culinaire bedrijven van de broers de Boer alle stormen. Deels door risicospreiding (de vier bedrijven bedienen verschillende markten), maar vooral door constante kwaliteit te bieden en voortdurend flexibele oplossingen te zoeken. Henk de Boer: 'Dat is de cultuur van een familiebedrijf. Onze medewerkers werken met hart en ziel voor onze opdrachtgevers. We spelen in op hun wensen, lopen met innovaties vaak vooruit op de vraag en opdrachtgevers komen nooit voor ongewenste verrassingen te staan. Ze krijgen wat hen is voorgespiegeld. What you see, is what you get. Dat merken en waarderen klanten. Zo is het imago ontstaan van een degelijk bedrijf dat waar voor z'n geld biedt.' Dat heeft geleid tot een vaste kring van trouwe klanten.

Benieuwd naar de uitstraling en mogelijkheden van De Koningshof? Bekijk op de recentelijk vernieuwde website dekoningshof.com de vele zalen en diensten van deze veelzijdige locatie.

Door > Jan Jacobs

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!