De Klimaatroute Estafette door Nederland De Klimaatroute Estafette door Nederland
Back Back Nieuws

De Klimaatroute Estafette door Nederland

13 oktober 2022

Op 12 en 13 oktober gaat de Internationale klimaat estafette door Nederland. Dit is een onderdeel van de grote route van Glasgow waar de vorige COP gehouden werd naar Sharm-El-Sheik in Egypte, waar in november de COP27 gehouden wordt. In de estafettestok zit een internationale klimaatboodschap van de jeugd aan alle deelnemers aan die klimaattop. De route gaat door 18 landen. Het estafettestokje wordt door plaatselijke lopers telkens een stuk verder op de route gebracht. Totaal zijn er in Nederland 42 etappes met meer dan 50 lopers. 

 

A.s. donderdag 13 oktober zal de fakkel worden overgedragen op de trappen van Hotel Central om 06:45 uur. De route is gestart op 30 september jl. in Glasgow.  Op woensdag 12 oktober ’s morgens vroeg komt deze via Bergen op Zoom Nederland binnen en gaat via Middelburg – Rotterdam – Gorinchem - s-Hertogenbosch om op donderdagavond 13 oktober via Venlo richting Duitsland te gaan. Uiteindelijk zal het estafettestokje op 5 november in Sharm-El-Sheik aankomen.

 Aandacht voor natuur, milieu en duurzaamheid

FEE International is partner in deze route. FEE is de Foundation for Environmental Education die met 5 keurmerken de aandacht vraagt voor natuur, milieu en duurzaamheid. Deze keurmerken zijn o.a. Eco-Schools voor scholen, Green Key voor toeristisch accommodaties en Blauwe Vlag voor jachthavens en stranden.  

 

De route zal in ons land langs verschillende scholen gaan met die gecertificeerd zijn met de Groene Vlag van Eco-Schools. Ook zijn er wissels bij een aantal Green Key gecertificeerde accommodaties en zo dus ook bij Green Key gecertificeerd Hotel Central.  

De route in Nederland staat hier. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!