Back Back Achter de schermen

De jury Charity Events is er uit!

07 januari 2008

De eerste juryzitting zit er op. Bij de categorie Charity Events zijn we er al uit. De drie genomineerden voor de Gouden Giraffe zijn bekend. We gaan ze nog niet bekend maken (dat gebeurt op 22 januari), maar het is een lekker gevoel dat de kogel door de kerk is. Vijftien cases hadden de juryleden in deze categorie doorgeploegd: teksten gelezen, video’s en foto’s bekeken, moodboards doorgenomen, concepten op zich in laten werken, creativiteit en rendement beoordeeld.


In restaurant Groot Paardenburg (
www.engelgroep.nl) in Ouderkerk aan de Amstel kwamen de juryleden, ieder met zijn eigen rapport met bevindingen, bij elkaar. ’s Morgens en ’s middags werd vergaderd in het prachtige bovenzaaltje met uitzicht op de Amstel, tussen de middag genoten we van een heerlijke lunch.


De beraadslagingen verliepen gesmeerd. Heel leerzaam om te zien hoe juryvoorzitter Ron Wunderink het juryberaad leidde. Als een wiskundige, die door eliminatie en deductie, vaardig tot de kern van de zaak doordringt. Die variabelen met elkaar vergelijkt en weegt, en die hoofd- en bijzaken goed scheidt. Uiteraard was er veel discussie. Voor de discussies losbrandden, hadden enkele juryleden een uitgesproken voorkeur voor een bepaalde case, maar na enkele uren van genuanceerde gedachten uitwisselen viel deze case nog net buiten de drie genomineerden. We hebben een mooie top-drie in de rubriek Charity Events. Het gaat nu heel snel: deze week (woensdag en donderdag) komen de andere jury’s bij elkaar; aan het eind van de week is alle witte rook uit de schoorsteen!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!