De Hoogste Haringparty van AmsterdamDe Hoogste Haringparty van Amsterdam
Back Back Nieuws

De Hoogste Haringparty van Amsterdam

28 juni 2024

De exclusieve veiling van het haring vaatje vond plaats op vrijdag 21 juni waar Capital C en Sijthoff Media ‘De Hoogste Haring party van Amsterdam’ organiseerde. Op het dak van Capital C is een prachtige evenementlocatie gevestigd met glazen koepel inclusief dakterras met een waanzinnig 360 graden uitzicht over Amsterdam. Hier genoten zo’n vijfhonderd relaties en vrienden van van Capital C en Sijthoff Media van vette verse haring, livemuziek en werd er enthousiast geboden om een exclusief kunstwerk te bemachtigen. Wat de avond compleet maakte was de 6 en 10 jaar oude Coorenwyn van Lucas Bols en dranken van Budweiser, dat perfect paarde met de haring.

‘Naar aanleiding van het succes van onze haringparty hebben we besloten om dit evenement jaarlijks te organiseren’, aldus Willem Sijthoff, oprichter Capital C, oprichter en CEO van Sijthoff Media. ‘Het is belangrijk voor ons om deze traditie in ere te houden, omdat ze bijdragen aan de samenhang binnen onze community. Bij Capital C ontvangen we wekelijks anderhalf duizend mensen, wat aantoont hoe levendig en betrokken onze community is.’

Exclusieve veiling kunstwerk Arno Coenen

Dit jaar vond er een exclusieve veiling plaats van een uniek kunstwerk: een haringvaatje. Speciaal ontworpen door befaamde kunstenaar Arno Coenen, o.a. bekend van de iconische muurschildering in de Markthal van Rotterdam. Een bijzonder en waardevol verzamelobject, geïnspireerd door Keith Haring. Het kunstwerk inclusief een buy-out in de creatieve hub van Amsterdam: Capital C, is geveild voor een respectievelijke 12.000 euro.

Amsterdam Art maakt kunst toegankelijk

Het opgehaalde bedrag wordt geschonken aan Stichting Amsterdam Art. Zij zetten zich in voor het promoten en ondersteunen van de hedendaagse kunstsector in Amsterdam. Het doel van Amsterdam Art is om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek en om opkomende en gevestigde kunstenaars een podium te bieden. In het pand van Capital C Amsterdam verzorgt Amsterdam Art de tentoonstellingen in de pop-up kunstgalerie.

‘Kunst heeft de kracht mensen samen te brengen, en samen bereiken we zoveel meer dan alleen. Samenwerking en community is key en net als Capital C zet Amsterdam Art zich in om communities met elkaar (en met hedendaagse kunst) te verbinden en deze toegankelijk te maken’, aldus Martina Halsema, directeur Amsterdam Art. ‘Wij zijn allemaal ambassadeurs van de creativiteit die Amsterdam zo bijzonder maakt. Daarom blijven we zoeken naar nieuwe vriendschappen en manieren om de handen ineen te slaan en onze gezamenlijke kracht te benutten.’

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!