Foto: Ivo Geskus @ SpecialpixelsFoto: Ivo Geskus @ Specialpixels
Back Back Nieuws

De Hollandse 100 haalt recordbedrag op

08 maart 2017
Op 5 maart is hij weer gereden: De Hollandse 100.  De wedstrijd is een initiatief van de stichting Lymph&Co en heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor fundamenteel onderzoek naar lymfklierkanker.  Met behulp van een recordaantal deelnemers is tijdens de derde editie van De Hollandse 100 het prachtige bedrag van 372.897 Euro opgehaald. Al het ingezamelde geld gaat naar een nieuw te starten onderzoek aan het UMCG.

Oer-Hollands evenement
Met 10km schaatsen (dé tienduizend meter), gevolgd door een stevig rondje van 90km fietsen door de Hollandse polder en Veluwse bossen maken de Hollandse 100 het 'Oer-Hollandste' evenement van het jaar. Onder de 750 deelnemers zijn ook de ambassadeurs van Lymph&Co, zoals Rossana en Patrick Kluivert, Monique des Bouvrie, Simon Keizer, Hubert Deitmers en initiatiefnemer Bernhard van Oranje. De familie van Bernhard van Oranje is actief betrokken bij De Hollandse 100. Prinses Margriet en Prins Maurits hebben de familie-estafette geschaatst en Prins Pieter-Christiaan en Prins Floris hebben de volledige Hollandse 100 voltooid. Dit alles werd vastgelegd door Meester Pieter van Vollenhoven.

Lymph&Co
De Hollandse 100 is een initiatief van stichting Lymph&Co dat opgericht is door Bernhard van Oranje. Stichting Lymph&Co steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Lymph&Co gelooft in innovatie als oplossing voor de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid. De sleutel hiervoor is excellentie: de beste ideeën van de beste onderzoekers bieden de beste oplossingen voor mens en maatschappij. 
 
Foto: Ivo Geskus @ Specialpixels

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!