Back Back Nieuws

De Hoefslag en BHG gaan samenwerken

11 mei 2015
Karl van Baggem (De Hoefslag) en Marco en Rob Peek (BHG) slaan per 1 juni de handen ineen voor een samenwerking. Gezamenlijk gaan zij de exploitatie van het gerenommeerde restaurant De Hoefslag (1 Michelinster) op zich nemen.

Win-win situatie
‘Een ster verdienen is een ster koesteren’, is de visie van patron-cuisinier Van Baggem. En dit blijft de brigade van De Hoefslag onder leiding van Van Baggem onveranderd nastreven. Voor gasten van De Hoefslag zal er op het eerste oog weinig veranderen. Achter de schermen gaan beide partijen met de kennis en know how van BHG werken aan verbetering van de bedrijfsvoering en het management van De Hoefslag. ‘Ik kan me volledig gaan focussen op de keuken van De Hoefslag waardoor ik mijn culinaire creativiteit optimaal kan gaan benutten, zonder me zorgen te hoeven maken over het operationeel management van het bedrijf.’ aldus van Baggem.

Het is voor beide partijen een win-win situatie. Van Baggem heeft met BHG een solide partner om lange termijn plannen voor De Hoefslag te kunnen realiseren. Voor BHG wordt een langverwachte ambitie een restaurant in het hogere segment aan haar stal toe te kunnen voegen realiteit. Daarbij is de kennis en creativiteit van Van Baggem een aanwinst voor de organisatie.

Hoefslag en BHG
Karl van Baggem, in 2005 door restaurantgids Gault Millau uitgeroepen tot Nederlands Culinaire Belofte van het Jaar, zwaait sinds 2008 de scepter in De Hoefslag. Met zijn kwaliteiten en tomeloze energie zorgde hij er met zijn brigade voor dat Michelin in 2009 De Hoefslag na jaren van afwezigheid weer een ster toekende. In 2015 behaalde het restaurant een 26e plaats in de Lekker Top 100. 
BHG is een gerenommeerd horecabedrijf onder leiding van de broers Marco en Rob Peek. BHG heeft een negental locaties onder haar vlag waaronder De Landgoederij en Kasteel Cammingha in Bunnik, evenementenlocatie Studio A12 en een vijftal restaurants in Midden-Nederland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!