Back Back Nieuws

De hele wereld mag het weten: ECC Leiden is officieel geopend

15 juni 2015
Tijdens de Grand Opening, 12 juni, heeft het ECC Leiden officieel haar deuren geopend. Het Event & Convention Center Leiden, gelegen naast Holiday Inn, was voor deze gelegenheid omgetoverd tot de grootste LIVE vrijdagmiddagborrel in samenwerking met Funky Piano’s. Het is de nieuwste locatie als het gaat om grote evenementen, (meerdaagse-) congressen, beurzen, diners, feesten, openingen en productpresentaties. Met een oppervlakte van 2.700 m2 is er plaats voor gezelschappen van 25 tot 2.500 personen. Tal van bekende nederlanders bezochten deze exclusieve preview; onder andere Liza Sips, Valerio Zeno, Bastiaan van Schaik en Ferry Doedens.

Hoge opkomst
‘We zijn erg blij met de opkomst. Tijdens de exclusieve preview 200 gasten en voor de LIVE vrijdagavondborrel maar liefst 2.500 bezoekers’, zegt de algemeen directeur Max Worms. ‘Na anderhalf jaar proefdraaien en alle kinderziektes eruit zijn, mag heel de wereld het weten dat het ECC Leiden, het evenementen- en congrescentrum van Holiday Inn, officieel is geopend door de wethouder Paul Laudy van de gemeente Leiden (Bouw en Openbare Ruimte). Een avond met optredens van Xander de Buisonjé, Dean Saunders en Funky Piano’s’.

Andere tak van sport 
‘Een sprong in het diepe zou ik net niet willen noemen, maar spannend was het natuurlijk wel’, bekent algemeen directeur Max Worms. ‘We hebben weliswaar al 47 jaar ervaring in het ontvangen van gasten, zowel zakelijk als particulier. Maar hiermee richten we ons toch op een heel andere markt. Ter vergelijking: voorheen konden we in onze grootste vergaderzaal vierhonderd mensen ontvangen, terwijl we met het ECC – met een totale oppervlakte van bijna 3.000 vierkante meter - een capaciteit van 2.500 personen hebben. Dan praat je over een andere tak van sport. Wij focussen ons op zowel de nationale als internationale zakelijke markt en onze kracht is dat het hotel de positie van het ECC versterkt en andersom. Daarin zijn we uniek. Onze ligging is ideaal vlakbij Schiphol en de A4. En wij zijn 24/7 operatief. Een enorm voordeel.’

Black Box concept
Door het black box concept - een lege ‘doos’ die je geheel naar eigen wens kunt invullen - kun je met deze ruimte alle kanten op. Naast congressen worden hier ook de nodige beurzen gehouden, zoals een paranormaalbeurs, een reptielenbeurs of een vlooienmarkt. Ook hebben er al meerdere evenementen plaatsgevonden. Bijvoorbeeld een foute party van Q-Music, een Hollandse avond met Wolter Kroes en Wesley Klein van o.a. Richard Neuteboom, Leiden Loves The 90’s en Dance Xperience, het 70’s en 80’s-feest van een andere Leidenaar, Paul Louwers. Na het verdwijnen van de Groenoordhallen, waardoor er geen geschikte locatie meer was in de stad voor evenementen van deze omvang, is ECC Leiden een geschikte aanvulling.

Duurzame bedrijfsvoering
ECC Leiden voert een ‘groene’ bedrijfsvoering. De 7 meter hoge wanden in de plenaire zaal zijn voorzien van 15 cm beplating met isolatie waardoor een goede akoestiek gegarandeerd is voor zowel zakelijke als muzikale evenementen. De ruimte wordt verwarmd volgens de nieuwste energienormen en verlicht door zeer milieuvriendelijke LED verlichting.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!