De Grolsch Veste transformeert TOS-loungeDe Grolsch Veste transformeert TOS-lounge
Back Back Locaties

De Grolsch Veste transformeert TOS-lounge

23 mei 2018

De verbouwing van de TOS-lounge in De Grolsch Veste, het markante thuis van FC Twente, heeft geresulteerd in een stijlvolle kers op de taart. 'Deze ruimte verkoopt zichzelf'.

Vijf weken duurde de verbouwing van de TOS-lounge, een van de ruim 20 prestigieuze zalen die het Twentse voetbalstadion van FC Twente te bieden heeft. De lounge, voluit de Twentse Ondernemers Sociëteit, is het middelpunt van business bij FC Twente en de plek waar sponsoren worden ontvangen. Rik Bronkhorst, hoofd Meetings & Events van De Grolsche Veste, is op z'n zachtst gezegd erg tevreden met het eindresultaat. ‘Te gek. Echt: de lounge ziet er gewoon te gek uit. Zodra je binnenkomt valt het op hoe sfeervol het is, maar het is tegelijkertijd multi-inzetbaar voor ons als verhuurder. Ondanks de moderne transformatie hebben we niet aan sfeer in hoeven leveren. Ik hoef maar met een potentiële klant naar binnen te lopen en de TOS-lounge verkoopt zichzelf, dat zegt volgens mij genoeg. Er is nog geen klant geweest die niét enthousiast werd.’

Nostalgie & warmte

Stijlvol, modern, maar ook huiselijk en warm: de TOS-lounge zorgt voor een instant huiskamergevoel. Dat komt door de mix van natuurlijke materialen zoals hout en staal, de zitjes en het grote bankstel, gemixt met een stoere, industriële uitstraling. Aan het plafond zijn fotodoeken bevestigd waar de rijke geschiedenis van FC Twente in terugkomt. Het groen van de planten op de scheidingswand maakt het plaatje af. ‘We zochten naar een nette look, maar zeker niet te stijf en on trend. Dat is zeker gelukt. Doordat de fotodoeken boven de bezoekers zijn geplaatst, wordt de geschiedenis heel subtiel gebracht en is het nooit too much. En zelfs als we, afhangend van de opstelling en de grootte van de groepen, de zitjes en het bankstel weghalen, voelt iedereen zich op z'n gemak en wordt het nooit een te ruime zaal’, aldus Bronkhorst.

Upgrade

De metamorfose van de lounge hield onder andere in dat de centrale bar zo is geplaatst, dat gasten er nog beter gebruik van kunnen maken. Mede hierdoor behoudt de ruimte een gezellige uitstraling – ongeachte de grootte van de groep bezoekers. Bronkhorst: ‘De verbouwing was ten eerste nodig omdat we met alle zalen met de tijd mee willen gaan. Deze upgrade zorgt er daarnaast óók voor dat kleinere gezelschappen de ruimte naar volle tevredenheid kunnen gebruiken.’ Feestavonden in de TOS-lounge zijn geschikt voor minimaal 100 man, maar tijdens informele bijenkomsten of presentaties is de ruimte ook heel goed geschikt voor minimaal 50 bezoekers. Dat laatste wordt mede mogelijk gemaakt door de ge-updatete geluidsinstallatie en beamers, die zorgen voor de nodige technische ondersteuning. De lounge is daarnaast het perfecte decor geworden voor borrels of trainingsdagen met een informeel karakter.

Multifunctioneel

Toch is de TOS-lounge niet alleen een plaatje om te zien. ‘We kunnen heel veel verschillende groepen mensen ontvangen. Voor evenementen voor ouderen heb je lage zitplaatsen nodig, wat in deze zaal heel gemakkelijk is. Dan blijft het nog steeds een warme, aangeklede ruimte.’ Ook de bar heeft leuke extra's te bieden. Van grappige gadgets zoals droogijs tot meer dan voldoende taps voor bierliefhebbers. ‘Naar wens kunnen we allerlei speciaalbieren op de tap voeren. Dat is geen enkel probleem en natuurlijk hartstikke leuk om als extraatje aan te bieden.’ Het is volgens Bronkhorst maar een deel van het uitgebreide palet aan diensten. ‘We hebben niet alleen de ruimte, het mooie is dat we bijna elk menu kunnen aanbieden, en alles komt uit eigen keuken; van hapjes tot een uitgebreid driegangendiner. En dat hoeft echt niet duur te zijn. Veel evenementen combineren we dan ook met een koud of warm buffet. Want wat voor groep we ook te gast hebben: we richten de TOS-lounge erop in.’

Door > Cintha Rood

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!