Back Back Achter de schermen

De Gouden Giraffekoorts bij: Fine Tuning, Business Events

13 maart 2009

Een interview met Michiel Bormans van Fine Tuning, Business Events. De laatste in het rijtje van de genomineerden Gouden Giraffe 2009.

Mijn TomTom stuurt mij de snelweg af en meldt dat we er bijna zijn. Michiel had mij nog zo gewaarschuwd dat je de afslag snel mist. En ja hoor, ook ik duik langs de afslag. Lang leve TomTom die in geval van nood altijd weer een weg terugvindt. Er rijst voor mijn ogen een prachtig, statig gebouw uit de grond. Het is het gebouw van Visio, partner in zorg, onderwijs en revalidatie voor slechtziende en blinde mensen in Huizen. De organisatie waar voor Michiel ter gelegenheid van hun 200-jarig jubileum De leesmarathon organiseerden. Nu genomineerd in de categorie Creatief. 

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Een LEESmarathon…bijzondere keus voor een organisatie voor blinde en slechtziende mensen!
Michiel: "Dat kun je wel zeggen. Ik had de vrije hand er in en ik zocht een actie waar we media aandacht voor zouden krijgen.Visio zelf was meteen enthousiast."

[afbeelding niet meer beschikbaar]   

Een marathon van 24 uur! Had je het voor jezelf niet makkelijker kunnen maken door een marathon van 12 uur neer te zetten?
Michiel lachend: "Was makkelijker geweest. We hebben nog gekeken of we in het Guiness Book of Records terecht konden komen maar dan moesten we het een paar dagen volhouden. Die 24 uur was al logistiek heel pittig. We hadden 232 voorlezers op vijf locaties. Als we op het ene moment met de uitvoering bezig waren dan moest het andere al weer voorbereid worden. Dan loop je constant met de gedachte 'loopt alles volgens plan?', 'Komt iedereen?'. De constructie was heel kwetsbaar."

Noem eens zo'n valkuil..
Michiel: "BN'ers. Ik werk vaker met BN'ers. In dit geval onder andere met Pia Dijkstra, Rob Witsche, Frits Barend maar ook Vincent Bijlo en Prinses Laurentien. Zij droegen deze marathon een enorm warm hart toe en lazen allemaal voor. Als je van tevoren naar buiten communiceert dat zij komen dan rekenen bezoekers/pers daar op. Het is dan pijnlijk als zo iemand op het laatste moment afzegt. Dat is gelukkig niet gebeurd maar in het verleden bij andere evenementen heb ik dat wel meegemaakt."  

[afbeelding niet meer beschikbaar]

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Wat was jouw moment in die 24 uur?
Michiel: "Wat mij het meest ontroerde was het moment in Apeldoorn. Een blind meisje las in de schijnwerpers vanuit een voelboek voor. Iedereen was stil en luisterde naar haar. Er werd niet alleen voorgelezen, er werd ook naar de voorlezers geluisterd. Op dat moment wist ik dat het werkte. Een heel bijzonder moment." 

De leesmarathon was slechts een deel van de vele activiteiten die jij voor het jubileumjaar op poten hebt gezet..  
Michiel: "Ja het liefst had ik al die activiteiten als serieconcept ingediend voor de Gouden Giraffe. In dit geval kon dat niet. Ik stel voor om volgend jaar een categorie toe te voegen: Serieconcepten."

Zenuwachtig?
Michiel: "Nu het dichter bij komt wel ja..Over mijn kans kan ik niets zeggen. Zowel Visio als ik vinden het al een gigantische prijs dat we genomineerd zijn. Een erkenning voor de schoonheid van dit concept."

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!