De Eindhoven Maker Faire is terug De Eindhoven Maker Faire is terug
Back Back Nieuws

De Eindhoven Maker Faire is terug

14 september 2022

Levensgrote robots, ruimteschepen, bouw je een eigen hovercraft én leer je zelf programmeren of ijzer smeden; De Eindhoven Maker Faire wordt omschreven als een enorme doe-het-zelf kermis waar alles kan en mag. In het weekend van 24 en 25 september is het weer tijd voor het grootste maakfestival van Nederland. 

De Eindhoven Maker Faire is dé plek voor Makers om hun bijzondere ontdekkingen, duurzame en creatieve oplossingen te demonstreren en in gesprek te gaan met het publiek. Twee dagen lang bruist het Stadhuisplein en Stadhuis Eindhoven met innovatieve presentaties, workshops, fun en food. Duizenden bezoekers laten zich vermaken, verbazen en inspireren door uitvinders, kunstenaars, de Crazy Parade en de Maker Talks.

 

Hoogtepunten

Er zijn vele bijzondere projecten voor evenveel smaken zoals bijvoorbeeld Robbe Nagel met Interactieve Generatieve Videokunst; Olaf Mooij met zijn luidruchtige Buikschuiver; Ponytrap met metal rock strings en drumrobot; Mark van der Net met parametrisch design; wel vijf robot teams; de hilarische wasmachine race; de inspirerende Verhalenbouwplaats; Kinetische kunst, drones, en meer.

Crazy Parade

Tijdens het weekend wordt het publiek in de Eindhovense binnenstad op zowel zaterdag als zondag vanaf 13.00 u verrast door een bonte stoet van creatieve rijdende en rollende objecten die in een verrassende parade de binnenstad opvrolijken. 

Maker Talks

Op zowel zaterdag als zondag staan in de raadzaal in het Stadhuis Maker Talks op het programma. Onder andere Sander Veenhof, Tamiko Thiel, Merlijn Twaalfhoven geven presentaties over Augmented Reality, creatieve ruimte, innovatie en digitale technologie.   

Workshop specials

Naast vele workshops waar je spontaan en gratis aan kunt deelnemen tijdens de Maker Faire, organiseren we ook workshop specials. Tijdens deze workshops ga je aan de slag met bijvoorbeeld creatief coderen of bouw en bestuur een eigen mini hovercraft.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!